Nekatere izzive pri čiščenju, na primer trdovratni madeži na perilu ali kako pravilno sčistiti straniščno školjko, je bolje prepustiti strokovnjakom. A sedaj smo se dokopali do nekaterih trikov, ki vam bodo definitivno olajšali čiščenje doma. In kaj je najbolje pri tem? Večino pripomočkov, ki jih potrebujete, imate najverjetneje ŽE doma!

KAPLJICA OLJČNEGA OLJA

Se tudi na vašem hladilniku venomer poznajo prstni odtisi? Vas to spravlja ob živce? Na papirano brisačo kapnite kapljico oljčnega olja ali olja za dojenčke, s tem obrišite površine iz nerjavečega jekla ter dlje časa ohranite čistejše površine. Odvečno olje iz površin obrišite s papirnato brisačo.

KORUZNI ŠKROB

Čajni žlički koruznega škroba dodajte skodelico belega kisa in skodelico vode ter z raztopino očistite okna, rezultati so po izkušnjah strokovnjakov, neverjetni. Koruzni škrob je čarobna sestavina, ki pomaga odpravljati umazanijo in za seboj pušča sijaj. Škrob je primeren tudi za odpravljanje neprijetnih vonjah in maščobnih madežev.

PLOVEC

Uporaba mokrega plovca (porozna vulkanska kamnina, ki jo mnogi uporabljajo za odstranjevanje trde kože na petah), bo odstranila madeže v stranišču ter druge madeže. Potrebno je, da kamen pred uporabo navlažite, saj lahko suh opraska drugo površino.

BELA KREDA

Bela kreda je pripomoček, ki ga morate imeti ob pralnem stroju, saj je neverjetna pri odstranjevanju maščobnih madežev in vpijanju olja. Kredo samo podrsate po tkanini, ki se je umazala z oljem in nato operite v pralnem stroju.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

To so najbolj pridna astrološka znamenja!