V dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn so se te dni razveselili novega družinskega člana. Je črn, zguban in zelo glasen, so sporočili. Gre za mladička morskega leva, ki se je skotil samici Peaches.

Dobro leto je bila breja morska levinja Peaches, ki se je leta 2016 iz Münchna preselila v dunajski živalskih vrt, v katerem je sedaj skotila svojega prvega mladička. Vloga mame, ji je po besedah direktorja živalskega vrta Stephana Hering-Hagenbecka, pisana na kožo.

Kar 10 kilogramov je tehtal ob skotitvi, za zdaj še neimenovani malo morski lev, ki zna že od rojstva plavati. Sedaj se z mamico sicer še nahaja v primerni ogradi s plitko vodo, a kaj kmalu bo pripravljen tudi za pravi skok v vodo. Dlje od tega pa se bo hranil z maminim mleko, podobno kot človeških dojenček, dobrih 6 do 8 mesecev.

Ta vrsta tjulnjev prihaja iz Južne Amerike in je znana po gostem kožuhu in glasnem tuljenju v času parjenja, zaradi česar so jih poimenovali južnoameriški morski levi. So dobri plavalci in odlični lovci pod vodo, kjer zdržijo 15 minut in se spustijo do 76 metrov v globino.

Te dni se bosta skupaj s Peaches preselila k preostali skupini morskih levov, kjer je tudi njegov oče, 280-kilogramski Comadante, edini samec na v dunajskem živalskem vrtu.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Ali veste, kako pogosto bi morali menjati svojo pižamo?