Pred dnevi smo že pisali, kako je prva dama v Belo hišo, po opravljenem natečaju, v dar sprejela košato božično drevo iz Pensilvanije, ki v višino meri 5,6 metrov.

Sedaj je to, VELIKO drugih drevesc v Beli hiši ter prostore, tudi okrasila. To seveda ni njena prva okrasitev predsednikovega domovanja, je pa letošnjo okrasitev poimenovala kar ‘duh Amerike’.

Belo hišo vsako leto praznično okrasijo, s čimer se poklonijo zgodovini, tradiciji in običajem ter hkrati slavijo pogumne posameznike, s katerimi je živel ameriški duh. Pri okrasitvi so pomagale tudi družine zlate zvezde, gre za družine, ki so v vojnah izgubile svoje člane, v čast katerim ob vstopu v vzhodno krilo Bele hiše sedaj stoji božično drevo.

Za letošnji božič želim častiti tiste, ki so oblikovali našo državo in iz nje naredili ponosen dom. Ko potujem po državi, me navdihnejo delovni ljudje in družine, s katerimi se srečam. Številni Američani delijo neomajen niz vrednot in cenijo tradicijo ter zgodovino naše velike države, ne glede na to, iz katere zvezne države prihajajo. Hvala osebju in vsem prostovoljcem, ki so zagotovili, da je ljudska hiša pripravljena na božič,” je sporočila prva dama ZDA ter vsem zaželela vesel božič in srečno novo leto.