Vsi vemo, da je ukvarjanje s športom zelo dobro, ne samo za naše fizično počutje in izgled, temveč tudi za psihično počutje. Kaj pa med vadbo doživlja naša koža, je vse to zanjo dobro ali ne?

Če hodite na vadbo v razne fitnese in vadbene dvorane veste, da so le-te lahko tudi nekoliko umazane in nehigienične. Večje število potnih ljudi uporablja iste naprave, ki jih nato velikokrat niti ne dezinficirajo, nato pa še posedamo na istih klopeh, dotikamo se istih kljuk in razpršilcev za čiščenje, ob vsem tem pa gremo še z rokami čez obraz in druge dele telesa.

A naj vas to ne ustavi pri obiskovanju telovadbe, ta naj bo kar se da redna, vsekakor, a pri tem je potrebno poskrbeti za nekaj korakov, ki bodo zagotavljajo odlično počutje tudi naši koži.

Prvo kot prvo, PIJTE VODO.

Če le lahko, NE POSLUŽUJTE SE LIČIL. Če le imate tisti dve minut časa preden se vam začne vadba ali se odpravite na fitnes, poskrbite, da iz obraza odstranite ličila, saj s tem svojim poram dovolite, da popolnoma zadihajo. Za vse tiste, ki pa se brez ličil ne počutijo toliko samozavestne, da gredo v telovadnico med ljudi, pa naj v te namene uporabljajo obarvano kremo in maskaro.

Vedno, ampak res vedno OČISTITE OBRAZ PO VADBI! To je zelo pomemben korak, ki ga je treba upoštevati. Pomembno je zato, da iz obraza očistimo ves pot, ki se je nabral v času vadbe, kot tudi zato, da obraz ohladimo ter mu vrnemo normalno barvo.

V svojo vadbeno torbo PRIPRAVITE VATE S TONIKOM, ki jih lahko pripravite tako že doma. Vatice namočite s tonikom, ki vsebuje salicilno ali glikolično kislino. Le-te so odlične za posameznice s nekoliko bolj oljnato koži, ki bodo odstranile plast potu in ličil, ki so še ostala.

Poskrbite, da imate s seboj PRAVO BRISAČO. Če le ne pozabite, vedno nesite svojo brisačo, ki je čista. A ne uporabljajte brisač, ki so debele in zelo puhaste, saj le-te v sebi zadržujejo več bakterij, tudi če jih operemo. Hkrati pa ne želimo nekaj zelo tankega, ampak nekaj med tema dvema ekstremoma.

NE DOTIKAJTE SE OBRAZA pa je tisti najpomembnejši korak, ki zagotavlja, da lahko vse prejšnji korako zagotovo delujejo. Prav tako je pomembno, da med vadbo iz obraza ODSTRANITE LASE, to dosežete z uporabo gumic, trakov, lasnic in drugih pripomočkov. Če uporabljate trak za lase pa ga ne pozabite vsake toliko časa oprati, četudi uporabljate plastičnega!

 

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI

Bi radi trenirali kot Alessandra Ambrosio?