Več kot 200.000 uporabnikov je na spletni strani europeanbestdestinations.com glasovalo za najljubše božične sejme v Evropi, za najboljše sončne božične markete ter najlepše božične lučke v Evropi.

Božični sejmi so pravljična mesta na manjši površini, ki jo zapolnjujejo lesene hišice, v katerih je moč dobiti vse od kuhanega vina, odlične hrane, rokodelskih izdelkov ter božičnih slaščic. Na marketih lahko vedno najdete darila za vse člane svoje družine ter se pregrešite s kalorijami.

Božična drevesa, lučke, vzdušje… In kateri so trije najboljši božični sejmi v Evropi letos?

TALIN, ESTONIJA

Uporabniki so letos nagrado za najboljši božični sejem dodelili estonskemu Talinu.

Talinski božični sejem navduši vsakogar s svojo prijetnostjo, zgodovinsko lego, čudovito ohranjenimi srednjeveškimi zgradbami ter tradicijo. V zadnjih letih, je bil božični trg v Talinu že večkrat izbran za enega najboljših božičnih trgov na svetu. Za otroke poskrbijo z vrtiljaki in Božičkom, ki sladkarije v svoji mali hišici razdeli tistim, ki najbolje recitirajo verze. Na sejmu lahko kupite tudi visokokakovostne ročne izdelke, lakoto pa lahko potešite z medenjaki in božično pečenko.

Božični sejem v Talinu vas pričakuje že od 15. novembra, pa vse tja do 7. decembra 2020. 

BUDIMPEŠTA, MADŽARSKA

Organizatorji sejma v Budimpešti, se vsako leto potrudijo, da svojim obiskovalcem ponudijo eno najlepših božičnih izkušenj na svetu.

Sejem se bohoti pred največjo katedralo v Budimpešti, v katero pride tudi Božiček sam. Obiskovalce pa privabi odlična madžarska hrana, predvsem madžarska dimnik torta. Odprto je tudi drsališče, ki je zastonj za vse otroke, katerim ponujajo tudi brezplačne drsalne ure. Vse to pa se odvija okoli velikega božičnega drevesca.

View this post on Instagram

One of the most beautiful Christmas markets of Budapest on St. Stephen’s Square opens its doors today. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Visitors will be treated to a new 3D light show projected on the facade of the Basilica every day after sunset. You can also enjoy the skating rink right in the middle of the Christmas market, as well a nice selection of handmade products, fine food and drinks. We recommend to try these local delicacies: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ – Flódni, a traditional Jewish Budapest’s cake that consists of five layers of sweet pastry ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ – Hungarian goulash (that needs no introduction!) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ – Freshly roasted sausages ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ – Traditional stuffed cabbage ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ – Lángos, a deep fried flat bread that is eaten while still warm ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ – Szaloncukor, a type of candy traditionally used as a Christmas tree decoration ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ St. Stephen’s Basilica is also our tour meeting point and we would love to share some festive insights with you on our tours. Join us when you’re here -> Link in profile.

A post shared by Generation Tours (@generationtours) on

Božični sejem v Budimpešti vas pričakuje že od 22. novembra, pa vse tja do 1. januarja 2020. 

STRASBOURG, FRANCIJA

Sejem v Strasbourgu velja za enega najstarejših v Evropi. Sedaj pa je postavljen v osrčju Grandelle, ki spada pod Unescovo svetovno dediščino.

Strasbourg prav tako za rojstni kraj božičnih praznovanj, vse obiskovalce pa vabi na pravo čutno potovanje, da se čudite in sprehodite med 300 lesenimi hišami, ki so postavljene v zgodovinskem središču. Prava božična prestolnica!

Božični sejem v Strasbourgu vas pričakuje že od 22. novembra, pa vse do 30. decembra 2019. 

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Pričarajte čarobne praznike tudi svojim štirinožnim prijateljem.