Poleti je pomembno, da ostanemo hidrirani, a počasi tudi navadna voda postane nekoliko dolgočasna in privoščiti si želimo nekaj drugačnega. Velikokrat se nato odločimo za okusne poletne koktejle, ki pa žal prepogosto vsebujejo vse preveč sladkorja. Prav zato smo za vas izbrskali tri odlične poletne koktejle, ki vsebujejo manj sladkorja in jih boste z veseljem pripravili ter spili, brez slabe vesti!

Suho peneče vino s sadjem

Aperol Spritz je vsekakor pijača vsakega poletja, a suho peneče vino s sadjem vsebuje bistveno manj sladkorja in je enako osvežujoče. V peneče vino lahko potopite katero koli vrsto sadja, od breskev, borovnic, semen granatnega jabolka, jagode, malin … Za popolno osvežitev pa sadje najprej zamrznite, da bo vaš koktejl lepo hladen!

Nesladkan MOJITO

Uporabite meto, ki jo tako skrbno gojite na balkonu ali vrtu ter jo dodajte k mojitu. Običajno narejen z rumom, metinimi listi, svežim limetinim sokom, sladkorjem, preprostim sirupom in ledom, je osvežujoč koktelj, ki poudari okuse poletja. Če ga napravite doma, lahko nadzorujete količino sladkorja in naredite bolj zdravo različico.

Gimlet

Če ste ljubitelj gina, se to poletje odločite za gimlet. Gre za mešanico gina, limetinega soka in ledu. Pijača, ki ima manj kot 200 kalorij. Nekateri recepti na spletu sicer zahtevajo preprost sirup, a se mu lahko, če želite, vsekakor izognete in to sestavino preskočite.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Si želite v hipu do pomlajene kože?