LETNI HOROSKOP 2019

HOROSKOP

 

LETNI HOROSKOP 2019

Pripravila: Luna je kriva


Med čim bomo razpeti?

Celo leto 2019, pa še prihodnje, bomo nekako razpeti med najbolj intimnim jazom, ki ga navadno doživljamo nekje v svojem domačem prostoru z domačimi ljudmi, kjer se počutimo varni in ranljivi obenem, in med našim javnim jazom, kjer bodo prevladovale energije discipline, truda in odrekanja, če se bomo hoteli uveljaviti kot neka avtoriteta. Nenehno bomo bili bitko med družinskimi radostmi (ali pa težavami) in med obveznostjo in odgovornostjo, ki nam ju bo nalagala služba.

V osnovi gre za opozicijo med Rakom in Kozorogom, ki jo bodo na plano vlekli tako mrki kot menjava znamenj t. i. Luninih vozlov. Ti so v astrologiji povezani z »dobro in slabo karmo«. In v tem primeru bi Rakove energije naj prinašale dobro karmo, Kozorogove pa tisto, ki jih moramo spustiti.

Kaj točno to pomeni, bomo izkusili že kar na začetku leta, ko bodo prevladovale te »zresnimo se in bodimo odgovorni« energije. Junija, zlasti pa julija, pa bo bolj poudarjena tista nežna plat, ki bi raje skrbela za bližnje čustvene odnose kot pa za svoj javni status in tradicionalno definirane dosežke.

Kje bomo našli srečo?

Z Jupitrom, ki bo potoval po Strelcu do začetka decembra, bo sreča … Zelo očitna. Ker se bo pojavila na vsakem koraku kot velika potreba po svobodi in širokopoteznem širjenju naših meja.

Kaj torej delati, da bomo srečni in da bomo profitirali? Postanimo avanturisti in se odprimo  neznanemu in tujemu svetu – tujim kulturam, tujim jezikom, tujim ljudem. Začnimo se učiti (tuj jezik, se vpisati na faks, ga končati) ali pa sami pristanimo v vlogi učitelja, ki prenaša znanje in s tem bogati druge. Potujmo – če že ne gre s kufrom po svetu, pa pojdimo na kak drugačen način izven znanega po novo perspektivo. Ne bo se nam treba pretirano truditi, da bi iz vsake še tako bedne situacije izvlekli pozitivni zaključek in modrost, začinjeno s filozofskim naukom. Ta optimizem bo prežemal vse okrog nas.

Se bo pa dogajalo, da bomo pri vsem entuziazmu lahko preveč samozavestni, zaverovani vase in v svoj prav, ki bo tam nekje gor, v zraku, ali pa prenaivni  in nesposobni videti realno sliko. Prvič se bo ta spolzek optimizem v zvezi z našo rastjo pojavil okrog 13. januarja, drugič okrog 16. junija in nazadnje okrog 21. septembra. Prvič se najbrž tega še ne bomo zavedali, drugič se bo pokazalo, zakaj zmeda in raztresenost, na koncu pa bi naj sledila poprava oziroma razrešitev.

Prizemljeno sočutje?

Vsi, ki se ukvarjate z nečim, kjer razdajate sebe in pomagate drugim, se boste to leto učili postavljanja zdravih meja. Saj veste – če smo preveč sočutni, kaj kmalu izgubimo stik s tem, kdo in kaj smo. Ker nase potegnemo preveč tuje energije. In to ni ok. Letos se bomo učili, kako pomagati drugim na nesebičen način, ne da bi pri tem delovali v lastno škodo. Likovni in glasbeni umetniki, igralci, zdravniki in vsi ti, ki se, kot že rečeno, ukvarjajo s pomočjo ranljivim skupinam, bodo imeli možnost zgraditi stabilnost na kariernem področju. Po drugi strani pa bodo vsi, ki se bodo želeli prebiti stopničko višje na statusni lestvici, ugotovili, da meditacija in vizualizacija (poleg sočutja) izjemno dobro vplivata na doseganje zastavljenih ciljev.

Kaj nam bo prinesla ta pozitivna mešanica med Saturnom v Kozorogu, ki je sam po sebi zelo resen, tog in nefleksibilen, in Neptunom v Ribah, ki s prepuščanjem toku širi sočutje, se bo prvič pokazalo konec januarja oziroma v začetku februarja, drugič okrog 18. junija in nazadnje sredi novembra.

Retronekaj planeti?

Če smo v letu 2018 okusili moč in nemoč pri uveljavljanju našega jaza z retrogradnim Marsom in korenito spremenili pogled na odnose in denar z retrogradno Venero, tega letos ne bo potrebno početi. Vsaj v taki meri ne, ker bomo samo pičili dalje.

Ampak Merkur bo pa zopet retrograden, trikrat po tri tedne, kot mu je v navadi. Prvič bo marca in takrat bo zmeda. Res ornk zmeda in veliko miselnega bluza. Retro Merkur sicer vedno prinaša zmedo v glavi in na cesti, ampak ta bo pa še posebej zmeden. Drugič bo retro Merkur julija, tretjič pa novembra. Za vsakič pa velja: »Dvakrat preveri, če vsi vse razumemo, tudi drobni tisk.«

Kar se tiče teh retrogradnih planetov, ki pomenijo refleksijo in popravo, bo zanimiv tudi april. Takrat bomo dobili občutek, kot da se je vse ustavilo in da se počasi vrača nazaj. Tudi zgoraj definirana Jupitrova sreča in rast se bosta ustavili do sredine avgusta. To bo čas za popotovanje znotraj sebe.

In za konec?

Sreča bo. Šanse bodo. O tem ni dvoma. Vseeno pa pamet v roke in ne bit preveč visokoleteči. Ne pretiravajte s pretiravanjem. Ne izigravajte. Naj srečo motivira sočutje.

Ko bo težko v službi, se zbližajte z družino. Oziroma s tistimi, ki vam dajejo občutek domačnosti in topline.

In ne ženite se za nečim, kar vas ne navdušuje, samo zato, da drugim dokažete, da zmorete. Najbrž tem drugim sploh ni mar.

Pripravila: Luna je kriva

Ko se družini enkrat pridružijo otroci, se spremeni tudi narava izletov. Običajno le-ti postanejo takšni, da odgovarjajo predvsem najmlajšim, jih zabavajo in hkrati kaj naučijo…

Večina deodorantov, ki jih uporabljamo, vsebuje številne toksine in sredstva, ki niso preveč dobra za naše telo. Pogosto tudi naravni deodoranti niso tako naravni, kot jih…

Med iskanjem naravnih, poletnih odtenkov, ki lepo poudarijo s soncem obsijan obraz, nas je nadvse navdušila dekorativna kozmetika Bronx Colors – Urban Cosmetics, ki je…

Kako gredo skupaj moda in žužki? Lepo … To, da so navdih v modi ni novo, novo pa je, da je v Sloveniji nastala blagovna…