Ni kaj, v 2017 lahko brez dvoma trdimo, da je instagram postal najpomembnejši kanal, preko katerega nam ‘it dekleta’ dovoljujejo vpogled v njihovo sanjsko življenje. Poletje pa je seveda čas, ko so socialna omrežja preplavile raznorazne počitniške fotografije in med najbolj ‘instagramabilna’ mesta se je tokrat vrinil mehiški Tulum, v katerem se temperature v poletnih mesecih sicer povzpnejo tudi nad 35 stopinj in je po belem pesku  skoraj nemogoče hoditi, a to se na fotografijah seveda ne vidi.

Pozabite na slavni bazen v Maroku in si oglejte nekaj čudovitih fotografij, posnetih v Tulumu!

V vročih poletnih dneh alkohol sicer ni priporočljiv, a v takšnem baru z gugalnicami, kot ga ponuja hotel Coco Tulum, si je skoraj treba naročiti osvežilni koktajl.

https://www.instagram.com/p/BNHlzomguqC/?taken-by=ohhcouture

https://www.instagram.com/p/BWFgY1CHtpt/?taken-by=micheli_fernandes

Ob kristalno modrem morju se razprostira dolga plaža s palmami in visečimi mrežami, sicer pa je naravno senco, kot na večino sanjskih plažah, težko najti …

https://www.instagram.com/p/BWSNkJwHjyQ/?tagged=tulum

https://www.instagram.com/p/BWP3jCVg6_c/?tagged=tulumbeach

Čeprav ta destinacija postaja vedno bolj priljubljena, pa za prenoščišče ne boste odšteli veliko. Cene sob se namreč gibljejo že tam od 20 evrov naprej, že za 40,00 € na noč pa si lahko privoščite hotel s 4 zvezdnicami. Za luksuz, kot ga lahko vidite na fotografijah blogerk, je sicer potrebno odšteti še kakšen evro več, a za 100 € na noč boste v Tulumu dobili veliko več, kot v marsikaterem drugem hotelu po svetu.

https://www.instagram.com/p/BWQVHJvH7SV/?tagged=tulummexico

https://www.instagram.com/p/BM4hvfcgpmE/?taken-by=ohhcouture

V kolikor se boste odločili za potovanje v obmorski Tulum, si morate nujno ogledati tudi edine majevske piramide ob morju in peščeni plaži, s katerih se razprostira fenomenalen razgled!

Člani uredništva vibe247.net smo Tulum obiskali leta 2013 in svetujemo vam naslednje:

  • Tulum je prav zaradi dolge peščene obale s čudovitim belim peskom ‘must-have’ destinacija, vsekakor pa je dovolj, da tukaj preživite 3 noči. V kolikor se tja niste prišli samo spočit in vas ne preganja čas, Mehika ponuja še veliko več in nujno je obiskati tudi kakšen manj turističen kraj s pravo tradicionalno hrano, kulturo in običaji.
  • Čeprav hišice s tradicionalno slamnato streho na fotografijah izgledajo več kot idlilično, v resnici niso tako prijetne. Velikokrat je v njih namreč samo ventilator, prav tako pa se lahko v notranjost prikradejo raznorazne živali, zato vam raje priporočamo, da izberete klimatizirano sobo.
  • Prav zaradi pomanjkanja sence na plaži, se tam ni priporočljivo gibati med 11. in 15. uro, saj vas lahko hitro obide slabost.
  • Za kosilo raje izberite kakšno restavracijo v notranjosti mesta, saj so cene hrane in pijače nižje, hrana je ponavadi bolj okusna, prav tako pa vam med obrokom ne bo slabo zaradi vročine.
  • Morje je sicer čudovito, a zna biti tudi valovito in neprijetno za kopanje.
  • Ne pozabite na klobuk, kremo za sončenje in kakšno dobro knjigo, saj vam lahko na takšnih sanjskih plažah prej postane dolgčas, kot bi si mislili …

Ugodne letalske vozovnice nate čakajo TUKAJ!

Write A Comment