Topleje je in veliko časa preživimo doma, zato ni presenetljivo, če bi si radi nekoliko bolje uredili okolico. Zunanje prostore lahko kar se da najbolje popestrimo z zasaditvijo čudovitega vrta, sadnih dreves in rastlin, ki cvetijo, da bo vaš dom zares privlačen!

Obstajajo rastline, ki so krasne na ogled in zahtevajo malo pozornosti! In to so rastline, ki jih izberite za svoj dom!

HORTENZIJE 

Ko iščete rastline, ki bodo resnično popestrile vaš vrt in se bo ob njem ustavil vsak mimoidoči, potem je grm hortenzije vrhunska izbira. In na srečo ne potrebuje veliko nege Izberite mesto, ki je delno v senci in bogato zemljo. Najbolje jo je posaditi jeseni, saj vas bo nato vsako poletje nagradila z velikimi, puhastimi cvetovi. Če pa ste neučakani, pa lahko rastlino zasadite že zdaj in jo tako lahko vso poletje že občudujete!

HIBISKUS

Ko si zaželite velikih, krepkih cvetov, ki se bodo iz leta v leto nenehno vračali, potem se odločite za trdoživ hibiskus (ne zamenjajte pa ga z njegovim bližnjim tropskim sorodnikom. Rdeči, beli, rumeni in rožnati hibiskus se najbolje obnese na soncu, vendar lahko prenašajo delno senco. Hibiskus je tisti, ki vam bo pognal cvetove, velike kot krožnik!

MASLENICE

Maslenice so lepe, trpežne in dolgožive, zato ni čudno, da spadajo med najbolj priljubljene vrtne okrasne cvetlice. Vaš vrt bodo obarvale rumeno, oranžno in rdeče. Odlično se znajdejo na vročini, v suši in so v dobrih odnosih tudi s hišnimi ljubljenčki. Posadite jih na sonce, v vlažna, a dobro odcejena tla. Maslenice cvetijo od pomladi do poznaega poletja, zato bo z njimi, vaše dvorišče resnično izgledalo fenomenalno. In ker so tajnice, se bo vaš vrt tako bleščal vsako leto.

Kljub temu, da ste morda sedaj že nekoliko pozni, da bi sadili okrasne cvetlice, se pozanimajte pri lokalnemu vrtnarju, kaj še lahko postorite sedaj, da bo vaš vrt, kar se da čudovit!

MORDA VAS ZANIMA TUDI

To je sadje in zelenjava, ki jih lahko vzgoji vsak novi vrtnar!