Leta 2021 sicer nismo preživeli toliko doma, kot leta poprej, a vseeno je v ospredju še vedno funkcionalen dom, ki odseva vas! Preverite kakšni trendi se nam približujejo v tem letu!

PARIŠKI SLOG

Trend, ki bo priljubljen to leto leto, je osredotočen na sodobno interpretacijo dizajnov, ki jih navdihuje Pariz. To se kaže v sanjskih pastelnih barvah in elegantnih kovinskih barvah, ki pričarajo futuristično, a toplo in vabljivo vzdušje. Prisotni so elementi nadrealizma, s kosi, ki lahko ustvarijo žareč učinek s kombinacijo naravne svetlobe in prosojnih materialov. 

STENE OPRANE Z APNOM

Lime wash se je ponovno pojavil konec leta 2021, vendar je eden tistih trendov, ki jih bomo z veseljem gledali še to leto! Gre za vrsto stenske barve, ki vsebuje apno, ki se, ko se stena posuši, vidi kot belo, motno območje, ki ustvari subtilno gibanje na steni.


NAJ BO BARVITO

Opažamo, da se vrača ‘maksimalizem’ in z njim barve, po več letih, ko so se stranke nagibale k nevtralnim in skandinavskim vibracijam. Celo tisti, ki obožujejo skandinavski stil, zahtevajo poudarek na drznih barvah v dizajnu. Tako da, nasvidenje popolnoma bele sobe!

VEČNAMENSKI PROSTORI

COVID je zaznamoval naše potrebe po funkcionalnosti. Po letih zahtev po “konceptih odprtega prostora” odkrivamo novo vrednost in hrepenenje po več ločenih prostorih v naših domovih. Zahteve po večnamenskih prostorih, kot je telovadnica, ki je hkrati tudi domača pisarna, ki je hkrati tudi soba za goste, so v porastu. Pravzaprav se napoveduje, da je to morda največji trend leta 2022.

SVETLI LESNI TONI

Še en trend, ki se bo pojavil, je oživitev lesa svetlega hrasta. Nekaj časa sedaj so ljudje raje izbirali med sivimi odtenki, ko je prišlo do talnih oblog in omar, zdaj pa se stvari ponovno premikajo v svetlejše tone lesa.