Če sanjate o romantičnem dopustu na enem izmed otokov v Evropi, hkrati pa ne želite svojih prostih dni deliti s trumami turistov, razmislite o lepih otokih, ki jih predstavljamo spodaj.

PONZA, ITALIJA

Počitnikujte kot Rimljani! Ponza je čudovit vulkanski otok v Tirenskem morju, ki je dostopen z enourno vožnjo s hidrogliserjem od celine. Na otoku je kljub velikim jahtam, ki jih je moč videti v pristanišču, sproščeno in nezahtevno. Otok ponuja turkizno vodo, skrite jame in odlično lokalno kulinariko, ki ponuja izjemno morsko hrano in vino.

BELLE-ÎLE-EN-MER, FRANCIJA

Ime otoka “Lep otok na morju” definitivno ne razočara. Nahaja se tik ob obali Bretanije na severozahodu Francije. Kraj, ki je znan po neokrnjenih plažah, pastelno poslikanih hiškah ter morskih sadežih. Na otoku se veliko dogaja, lahko surfate, jadrate ali si ogledate znamenitosti. Vsekakor pa si je treba vzeti tudi čas za sprostitev in uživanje v slikovitem razgledu, ki je tako lepo, da je navdihnil številna Monetova umetniška dela.

HYDRA, GRČIJA

Na tem odmaknjenem otoku, ki je od Aten oddaljen približno dve uri, so prepovedani tako avtomobili, kot skuterji. To pomeni, da je edino “prevozno” sredstvo osel, ki vam do hotela rade volje odnese tudi prtljago. Otok ponuja prodnate plaže, bele hiške, zabavne kavarne, značilne kamnito tlakovane ulice ter veliko mero sproščenosti.

STROMBOLI, ITALIJA

Severno od Sicilije leži ta ognjena točka – zelo navdušeni bodo potniki, ki so malo avanturistične narave, namreč vulkan, ki se razprostira nad otokom, še vedno deluje. Otok ponuja črne plaže in kristalno čisto vodo.

AZORI, PORTUGALSKA

Težko je izbrati najljubšega izmed nizov vulkanskih otokov v Atlantiku, a izpostaviti je treba Sao Miguel. Zaradi svoje oddaljene lokacije ni tako popularen med turisti, kar pomeni, da bodo vsi geotermalni bazeni in bujna narava samo vaši. Otok ponuja opazovanje kitov in delfinov, ki jih ni za zamuditi!

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TO JE 10 mest, ki jih mora obiskati vsak #FOODIE!