So vam všeč bikinke, a za dobro počutje na plaži malenkost preveč razkrivajo? So vam všeč enodelne kopalke, ki pa so za vaš okus malenkost preveč dolgočasne in prezaprte? Potem so za vas pravi izbor za skok v morje ali bazen, monokini.

Kaj so monokini?

Beseda je izposojena iz francoskega jezika in sicer je sestavljanka mono- + -kini, ki reinterpretira prvi zlog besede v besedi bikini in tako nastane monokini.

Izraz je ustvaril avstralski modni oblikovalec Rudi Gernreich in so se v modi pojavile že leta 1964. V bistvu so monokini takrat predstavljale kratke hlačke z visokim pasom, ki so imele modrček s tankimi naramnicami, pritrjenimi na sredino pasu, ki so se nato zavile okoli vratu. Ta začetni model je zelo izpostavil prsi in se je šele skozi leta razvil v bolj praktičnega in predvsem modnega.

Modni oblikovalci so tem modelom iz 60. let preteklega stoletja, dodali predvsem veliko izrezov, odprti hrbet, nizke izreze, enojna ramena, trakove, naborke, okraske, veliko potiskov, barvno blokiranje ter poglobljene rokavi in celo dolge rokave. Pokritost kože za resnično vsak okus.

Monokini so popolno ravnovesje med bikinijem in enodelnimi kopalkami. Monokini pokaže ravno pravo količino kože, da se boš počutila dobro v svoji koži in pokriva ravno dovolj kože, da samozavest še naraste.

V primerjavi z bikinijem, so v teoriji monokini enodelno oblačilo, a če smo modno iskreni, gre v bistvu za dva kosa, ki sta dejansko povezana z vrvicami ali trakovi.

Monikini za vsako postavo

Monikini so sicer precej drzen kos kopalk, a če ga nosite na pravi način, se lahko počutite zelo samozavestno. A vseeno ne pozabite na pravi model za svojo postavo.

Monokini so najbolj pisani na kožo žensk, ki imajo postavo v obliki peščene ure, vendar jih dejansko nosi vsaka ženska. Če imate polnejše opresje, bodo najboljši izbor takšne z V-izrezom ali ovratnikom – torej visoko zaprte. Če imajo pod prsmi oporo, toliko bolje.

Za manjše oprsje bodo monokini v veliko naborki v zgornjem delu delu, pravi izbor.

Asimetrične oblike ustvarjajo iluzorno višino, visok pas pa bo prikril morebitni trebušček in poudaril boke.

Na voljo je kopica različnih modelov, resnično za vsak okus in popolnoma vsako postavo. Tako da pri monokiniju izgovora, da te kopalke niso za vas, ni več.

Poletje se hitro približuje!

Ženske kopalke so eden od najbolj iskanih kosov oblačil v fizičnih in spletnih trgovinah. Izbor je neskončen. Torej, kaj boste letos: enodelna, mono- ali bikini?

Fotografije: Pinterest, PR Manzara