Zipline je adrenalinsko doživetje, ki ga je vredno preizkusiti. Gre za spuščanje po jekleni vrvi med dvema točkama, ki sta medsebojno navadno kar precej oddaljeni. Tako v Sloveniji kot tujini mnogo tovrstnih doživetji poteka v naravi, spust pa omogoča neverjetne razglede nad raznoliko pokrajino.

Ti to ne diši preveč in imaš raje mestne oddihe? Ogromno mest je obiskovalcem že ponudilo vsaj začasen zipline spust med nebotičniki. Preveri, katera!

LAS VEGAS

Eden izmed najhitrejših v ponudbi Zipline spusta nad mestno ulico je prav gotovo Las Vegas. V sklopu t.i. Fremont street experience v bližini znamenitega Stipa, kjer ne manjka priložnosti za igre na srečo, imajo obiskovalci že od leta 2014 priložnost tudi za ‘SlotZilla adrenalinski spust.

DUBAJ

Še bolj veličasten je spust po t.i. Xline-u v Dubajski marini, kjer ob razburljivi hitrosti do 80 km/h premagaš kar 170 metrov višine, zipline pa poteka tako nad morjem kot med nebotičniki.

https://www.instagram.com/p/BeUNYzbHe8d/?taken-by=x_line

LONDON

Da bi svojim obiskovalcem ponudili nekaj nenavadnega, morda pa tudi, da bi sledili trendom, so lansko pomlad in poletje mestni zipline začasno omogočili tudi v Londonu. 225 metrov dolga jeklenica je bila speljana nad Archbishop’s parkom, spust pa je dosegel do 50 km/h. Načrtuješ obisk Londona? Tukaj preveri, če se morda kaj podobnega obeta tudi letošnjo pomlad, na Vibe 24/7 pa razišči možnosti ugodnih letalskih vozovnic.

https://www.instagram.com/p/BWp59Ellorg/?taken-by=zip_world

PARIZ

V 2017 s ponudbo adrenalinskih doživetij sredi mestnega središča ni zaostajali niti Pariz. Tam je eden izmed sponzorjev v čast večjemu teniškemu turnirju, ki vsako leto poteka v mestu, omogočil spust kar iz znamenitega Eifflovega stolpa! Vožnja je potekala približno 1 minuto, dosegla pa je hitrost okoli 90 km/h.

 

SREDI PLAVAJOČEGA MESTA

Adrenalinski spust po jeklenici pa ni na voljo le v klasičnih mestnih središčih. Doživetje si lahko privoščiš tudi sredi različnih križarskih ladji, in to kar sredi sončega in sinje modrega karibskega morja. Trenutno najdaljši takšen spust je na voljo na najnovejši ladji MSC Seaside, ki je potnikom za doživetje na Karibih na voljo od konca lanskega leta.