Spitsbergi (tudi Spitzbergi ali Svalbard) so otočje v Arktičnem oceanu severno od celinske Evrope, približno na polovici poti med Norveško in Severnim polom. Največje naselje in pristanišče je Longyearbyen, kjer živi tudi YouTuber-ka in zvezda družbenih omrežih, Cecelia Blomdahl.

31-letna Cecilia Blomdahl prihaja iz Švedske. Leta 2015 se je s takratnim fantom preselila na razgibane otoke Svalbard v Arktičnem oceanu in nameravala ostati le nekaj mesecev. A življenje je imelo svoje načrte, s fantom sta se razšla, zaljubila pa se je v Svalbard! 

Svalbard je majhen norveški arhipelag, ki leži približno na pol poti med Norveško in Severnim tečajem. Longyearbyen, njegovo največje naselje z okoli 2000 prebivalci, je najsevernejše mesto na svetu.

Na Svalbard se lahko preseli vsakdo, brez vize, a že vnaprej se je treba zavedati, da to ni lahek kraj za življenje. Polarni medvedi presegajo število prebivalcev, temperature se gibljejo okoli -20 stopinj pozimi in 6 stopinj poleti. Od sredine novembra do konca januarja pa so prebivalci ujeti v popolno temo.

Verjetno se že sprašujete kako poteka življenje v takšnih okoliščinah? Kako ljudje hodijo v službo, po opravkih, kako dobijo hrano in kako pri -20 izgleda, ko pelješ na sprehod svojega psa? Vse to in še več Cecelia deli na svojih družbenih omrežjih, najraje na svojem YouTube kanalu, kjer odgovarja na vsa vprašanja in dodobra predstavi življenje na otoku. Priporočamo!