Sobne rastline so spremljevalke naših bivalnih prostorov že stoletja. Ne samo, da interier obogatijo, prostor tudi osvežujejo, poživljajo, čistijo zrak in pomirjajo.

Zadnje čase so sobne rastline postale zelo popularne. Oboževalci rastlin kupujejo redke primerke po visokih cenah, preurejajo svoja stanovanja tako, da lahko v svoj dom spravijo kar se da veliko rastlin in jih nato z veseljem delijo na družbenih omrežjih.

Tudi mi smo mnenja, da prav vsak dom potrebuje rastlino, zato vam predstavljamo 5 tistih, ki bodo zagotovo polepšale vaše domače okolje!

Predstavljene rastline so uporabili oblikovalci, ki urejajo hiše pred samo prodajo. Zato le sledite spodnjim idejam, če želite svoj dom spremeniti v svojo oazo.

VELIKA LONČNICA

Velika lončnica je nujno potrebna v vsakem domu, saj z njo dodate prostoru dimenzijo in volumen, kot tudi dramo! Odločite se za palmo, za katero je na splošno preprosto skrbeti in prenaša nekaj »zanemarjanja«. Vsekakor pa vsaka lončnica potrebuje dobro zemljo in primerno mesto, s pravo količino svetlobe.

MAJHNE PRISRČNE RASTLINICE

Drobne rastline pogosto razveseljujejo, zato jih postavite v kopalnico, na mizico pri televiziji ali ob posteljo. Majhne rastline z malo vzdrževanja, kot so sukulenti, so idealne, prav tako pa si lahko dovolite, da jih kupite več in jih postavite po celotnem domovanju.

UMETNA RASTLINA

Nihče ne rabi vedeti, da imate v stanovanju umetno rastlino. A pomislite na tisti kot ali prostor v domu, ki je žal pretemen … Tam bo umetna rastlina prišla do izraza, saj ne potrebuje sončne svetlobe in konstantnega vzdrževanja. A dovolite si porabiti nekaj več denarja, da bodo tudi umetne rastline izgledale čudovito.

TRENDI OBEŠANKE

Rastline, ki jih postavimo v kot ali na mizo, so sicer krasne, a poglede bodo še bolj pritegnile rastline, ki bodo visele izpod stropa, ali s polic, še bolje visečih košar. Bršljan, praprot, potos, rovlejev grint, so vse odlične možnosti. Trendi obešanke so lahko tudi kot alternativa zavesam.

VELIKA RASTLINA V DVIGNJENEM LONCU/POLICI

Včasih lahko več pozornosti pridobimo tako, da rastlino nekoliko dvignemo, bodisi v visoki lonec ali na elegantno stojalo.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Če ste dehidrirani, si lahko pomagate tudi s temi živili!