Zjutraj ni časa za polnovreden obrok? Za vas smo zbrali nekaj idej za okusen in zdrav zajtrk, za pripravo katerega boste porabili samo 5 minut!

Hruška + košček polnozrnatega kruha z domačo marmelado + kava (hruške so zelo zdrave, okusne in čistijo črevesje).

Jabolko + 3 rezine sira + manjša pest orehov + zeliščni čaj (jabolko na dan prežene zdravnika stran – je treba še kaj dodati? No, morda zdrave maščobe v orehih, ki jih telo nujno potrebuje).

Sveže fige + bela kava + ovseni kosmiči s suhim sadjem (sveže fige so balzam za organizem, poleg tega pa menda tudi afrodiziak – za večer z dragim).

Manjša breskev + dva koščka ajdovega kruha s posneto skuto in češnjevim paradižnikom + kava (s skuto boste dobili dovolj beljakovin, s kruhom pa ogljikovih hidratov in vlaknin, da zjutraj zaženete telo in ostanete siti dlje časa).

Skodelica posnetega navadnega jogurta s koščki svežih breskev, borovnic ali drugega sadja, ki ga imate doma + zeliščni čaj (z jogurtom dobite pravi odmerek beljakovin, sveže sadje pa zbudi zaspano črevesje in vam da energijo).

Trdo kuhano jajce (ki ste ga pripravili že večer prej) + kos pirinega kruha s posneto skuto in žličko domače marmelade + kava (jajca so odličen vir beljakovin in železa, s pirinim kruhom pa boste zagotovili telesu dovolj vlaknin za začetek dneva).

To naj bo samo izhodišče za veliko drugih dobrih idej za hiter in zdrav zajtrk. Tako ne bo več izgovorov o pomanjkanju časa, saj se boste zjutraj veselili pisanega obroka. Pred zajtrkom pa na tešče popijte 3 dl mlačne vode ali sveže limonade in telo vam bo še bolj hvaležno.