Če vaša ideja o romantičnem valentinovem običajno vključuje večerjo v restavraciji, pijačo v baru in morda obisk kina, se boste morali letos znajti nekoliko drugače. Čeprav so restavracije in bari zaprti, pa še ne pomeni, da bo vajino valentinovo dolgočasno ali manj romantično. Zapomnite si, tudi valentinovo doma, je lahko še kako romantično in zabavno!

ODLOČITE SE ZA SVOJ JEDILNIK

Če radi kuhate, se lahko skupaj lotita večhodnega menija ali pa si skuhajta nekaj, kar oba že dolgo nista jedla. Ustvarita predjed, toplo in hladno, glavno jed, sladico in vajin prav poseben koktajl. Če pa kuhanje ni vajina stvar, pa si oglejta lokalno ponudbo hrane za domov, kjer verjamemo, bodo ponujali tudi valentinove menije.

USTVARITE AMBIENT

Pomislite, kako vaše najljubše restavracije in bari ustvarjajo ambient, in si enako čarobnost ustvarite doma. Uporabite najboljše krožnike in kozarce ter pospravite vse, kar ni romantično iz mize ter se potrudite, da bo miza res spektakularna. Cvetje je lahko okoli valentinovega drago, zato preskočite vrtnice in uporabite številne sveče, krasen prt in nekaj zelišč, ki bodo dodale pridih zelene. Hm, pa tudi jesti vam ni treba samo v jedilnici.

Ustvarite si večerjo v dnevni sobi s klubsko mizico in številnimi blazinami ali pa si postrezita kar v kopalni kadi!

NE POZABITE NA OTROKE

Če imate otroke, se raje odločite, da jim boste večerjo servirali ločeno. Zabavajte se, ustvarite jim posebno restavracijo z jedmi, ki jih obožujejo, izdelajte denar ali plačilne kartice, s katerimi bodo na koncu plačali in jim privoščite otroški šampanjec. Tako si boste »kupili« nekaj trenutkov samo zase, saj bodo navdušeno večerjali v svoji restavraciji.

DODAJTE GLASBO

Ne pozabite na romantično glasbo! Sestavite seznam vseh priljubljenih, sentimentalih in romantičnih pesmi ter ga pripravite na YouTube platformi, Spotify-ju ali kjerkoli druge. Pa seveda, ZAPLEŠITE!

ZABAVAJTE SE

Če ste že nekoliko naveličani vseh domačih zmenkov, je valentinovo pravi čas, da se nekoliko presenetite. Razmislite o kakšni novi družabni igri, pripravita si vprašanja, igrajta se že dolgo pozabljene igre, na spletu poiščita kakšno tematsko skrinjico dejavnosti, itd.

DARILA NAJ BODO NEKAJ POSEBNEGA

Valentinovo doma je pravi čas, da posebne ljudi v svojem življenju opomnite, koliko vam pomenijo. Lahko si izmenjate darilo s svojim partnerjem in otroki. Če ne želite zapraviti veliko, si morda izdelajte kupone ali si z otroci za kak dan zamenjajte opravila. To bo še kako zabavno!

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Okusni Nutella rjavčki