Pred nami je dolgo in sončno poletje in tokrat vam razkrivamo, kako ga najbolje preživeti s svojimi malčki.

Na Rogli vas čakajo številne zanimive poti, po katerih se lahko odpravite z vašim otrokom in mu tako pričarate nepozaben izlet!

Če se še niste, je skrajni čas, da se odpravite na Roglo. Tam vas namreč čaka kar nekaj atrakcij za vaše najmlajše in ogromno različnih možnosti, kako lahko z vašim otrokom aktivno preživite prosti čas v naravi. Ne le, da se bo vaš otrok gibal, številne miselne igre bodo spodbudile tudi delovanje njegovih možgančkov.

Škratova učna pot

Združite gibanje in pridobivanje novih znanj ter veščin!

Ste že srečali majhnega navihanega pohorskega škrata? Odpravite se na potep po Škratovi učni poti, ki traja približno eno uro, in združite gibanje na svežem zraku, pridobivanje novih znanj ter veščin, krativnost in zabavo. Obiščite ˝Hudo mravljico˝ iz istoimenske otroške pesmice ter jo povprašajte, kako ji uspe zgraditi tako velik dom ali za kaj uporablja mravljično kislino. Dobro opazujte okoli sebe, pohorski škrat je zagotovo skril zaklad! Na postajah vas čakajo poučne table in simpatične štampiljke, nekje na poti pa velike lesene pohorske živali! Vas zanima še več? Kliknite TUKAJ!

Čutna pot

Približajte otroku naravo.

Čudovita izkušnja za vas in vašega otroka, ki mu boste tako približali naravo. Med Hotelom Natura in jezerom na Rogli je postavljena čutna pot. Pod golimi stopali boste občutili teksturo različnih naravnih elementov, vonjali zelišča in smreke, se po poti lotili zdravilnega knajpanja in pot zaključili v coni sproščanja ob jezeru – leže na brežini. Prepričani smo, da bi se po Čutni poti moral sprehoditi vsak, še posebej pa naši najmlajši, ki so danes že tako preveč izpostavljeni tehnologiji. Če smo vzbudili vašo pozornost, si lahko več o Čutni poti preberete TUKAJ!

Jezernikova pot

Vašega malčka bo gotovo navdušil Jezernikov vodni park!

Že lani smo poročali o (takrat čisto novem) Jezernikovem vodnem parku, ki je del Jezernikove poti na Rogli. Tudi na tej 30-minutni poti vašemu navihancu ne bo dolgčas, saj se vije med smrekami in preko mehkih mahov, ob gozdnem potočku, vse do jase na Mašinžagi, kjer se razširi v Jezernikov vodni park. Tam lahko skupaj z vašim otrokom občudujete mlinčke, pretakate in spoznavate (še zelo čisto pohorsko) vodo ter poiščete Jerine zlatnike. Za več informacij kliknite TUKAJ.

Pohorska vasica

Vsaka hiška nosi svojo zgodbo. Čas je, da ji prisluhnete!

V prikupni Zlodejevi deželi pa je zraslo še nekaj NOVEGA in velikega, kar diši po pohorskem lesu. Ob Uniorčku lahko namreč obiščete pravo pohorsko vasico z 9 hiškami in cerkvico na sredini. Pohorska vasica nosi zgodbo življenja in dela pristnih Pohorcev. Vsaka od 9 pohorskih hišk v njej pohorsko zgodbo razširi. V vsaki vašega malčka čaka simpatična igra, ki pa ga ne bo samo neskončno zabavala, temveč mlade možgančke tudi spodbudila k aktivnemu delovanju. Vas zanima, kaj vse lahko počnete na obisku Pohorske vasice?! Preverite TUKAJ!

Ko se boste torej naslednjič spraševali, kako preživeti aktiven dan z otrokom v naravi, se spomnite na ta prispevek. Rogla je zakon, v Energijskem parku pa si boste tudi vi nabrali novih moči za brezskrbno otroško norenje.

Naročnik objave je Unitur d.o.o.