Zdaj je pravi čas, da začnete z gibanjem in ustrezno prehrano, v kolikor želite biti do poletja fit. Zdravo izgubljanje telesne teže je mogoče le s spremembo življenjskega stila in tokrat vam razkrivamo nekaj koristnih nasvetov, kako to storiti! 

Osebni trener

Ali ne veste, kako bi se sploh lotili hujšanja in preoblikovanja postave? Potem je najboljša rešitev, da si vsaj na začetku omislite osebnega trenerja, ki bo pripravil načrt vadbe glede na vaše zmožnosti in želje ter učinkovit prehranski načrt. Poleg tega pa bo poskrbel za dodatno motivacijo.

Začnite zdaj

Nikoli ni prepozno ali prezgodaj, da bi začeli bolj zdrav in aktiven način življenja. Odločite se in začnite – zdaj. Ne jutri ne naslednji teden, ampak ta trenutek.

Poiščite vadbo, ki vam je všeč

Preizkusite različne vadbe in športe in ugotovite, kaj vam najbolj ustreza v določenem delu dneva in kaj vam je dejansko všeč. Tako boste tudi lažje ohranili motivacijo in se boste veselili vadbe.

Preverite sestavine

Kupujte svežo in nepredelano hrano ter si večino obrokov pripravljajte doma. Ko greste jest ven, se prej pozanimajte, kaj ima restavracija na meniju, da se lahko že prej pametno odločite.

Načrtujte

Čez vikend se odpravite po trgovinah in na tržnico ter nakupite čim več živil za prihajajoči teden. Vnaprej pripravite celotedenski jedilnik, tako bo veliko manj ‘presenečenj’ in boste lažje obdržali nadzor nad tem, kaj pojeste.

Več beljakovin

Malo manj ogljikovih hidratov in malo več beljakovin – to je eno izmed trikov za uspešnejše hujšanje (seveda ob ustrezni prehrani na splošno in rednem gibanju). Za zajtrk npr. pojejte jajce, za kosilo kos kuhane govedine, za večerjo pa skuto s sadjem.

Premagajte skušnjavo

Nadzorujte velikost porcij in število obrokov čez dan. Kosilo pojejte v miru za mizo, a ne imejte vse hrane na njej – krožnik naložite pri štedilniku in pojejte samo to, kar je na njem, brez repeteja.

Ko vas med obroki popade želja po prigrizkih, sladkarijah, najprej popijte kozarec vode, potem pa možgane zamotite z neko drugo aktivnostjo – pokličite prijateljico, odpravite se na sprehod, berite …