Iščete za svojega otroka kreativno preživljanje poletnih počitnic? Tik pred poletjem, so tik pod vznožjem Pece, odprli vsebinsko nadvse inovativen center – Črjanski raj, kjer se bodo otroci v poletnih taborih, naužili narave, predvsem pa spočili um.
Nekadnjo podružnično osnovno šolo v Koprivni, ki je na idličini lokaciji, tik ob gozdu, so prenovili in prostore prilagodili taborom.

V deželi Kralja Matjaža, v Koprivni, je skrita idilična lokacija za prave radovedneže in pustolovce. V nekdanji podružnični osnovni šoli Koprivna, se čas ustavi. Svež gorski zrak, šumenje izvira reke Meže, neokrnjena narava in pester živalski svet, so skupni imenovalec za zdravo življenjsko okolje, kjer domačini dosegajo častitljivo starost. Tukaj je vse tako neverjetno pristno in domače.

V objemu narave bodo otroci vsak dan doživeli različne aktivnosti, ob taborniškega ognja, do večernega opazovanja zvezd …

Počitnice pri Kralju Matjažu

Teden dni trajajoče aktivnosti so organizatorji postavili na idilično lokacijo, kjer otroci odkrivajo vzporedni svet in zaživijo svoje sanje. Rdeča nit pestrega šestdnevnega dogajanja je Kralj Matjaž.

Otroci bodo spoznavali zdravilna zelišča, jih nabirali in se naučili sušenja in izdelovanja soka iz njih.

V deželi pod mogočno goro bodo udeleženci doživeli nepozabne dogodivščine, od obiska votline Kralja Matjaža, obiska doživljajskega parka in smučišča, obiska doline Tople in ogleda skale, kjer je obris Kralja Matjaža. Otroci bodo nabirali zelišča in jih sušili, nabirali bodo gozdne sadeže, smrečje in izdelovali sirup Smrečko, obiskali bodo Najevsko lipo, iskali zaklad, postali kmet za en dan, zvečer se greli ob tabornem ognju, opazovali zvezde, obiskali mistični gozd v dežju … Vsak dan bo poln zanimivih odkritij, z veliko stika z naravo.

Otroci bodo postali tudi kmet za en dan.

Zadnji dan se bo odprla gora, udeležence bo obiskal sam Kralj Matjaž. Ob koncu druženja, bodo otroci za vselej povezani s Črnjanskim rajem, saj so za prav vsakega udeleženca pripravili personalizirano pravljico, v glavni vlogi bo Kralj Matjaž in vaš počitnikar.

Počitnice v Črjanskem raju bodo zagotovo pustile prijetne sledi pri otroku.

Termine taborov v Črjanskem raju in vse dodatne informacije najdete na tej spletni strani.