Prihaja poletje in s tem obdobje, ko je sadje v izobilju. Zraven izjemnih hranil, ki jih vsebuje sadje, so tudi okusi tisti, ki nas osrečujejo. Sadje lahko sedaj enostavneje shranjujemo s proizvodi Dr. Oetker. Izdelki Dr. Oetker za pripravo ozimnice prinašajo harmonijo okusov v kozarcih, polnih sadja.

Enostavno in hitro do ozimnice

Priprava džemov in marmelad je tradicionalno povezana z našimi babicami, saj verjamemo, da gre za dolgotrajen postopek in posebne kuharske veščine. Zahvaljujoč izdelkom za konzerviranje Dr. Oetker, kot je Gelfix, pa priprava ozimnice res ni zapletena. Potrebno je samo malce dobre volje, da ob pravilnem upoštevanju navodil v le nekaj minutah pripravite napolnite kozarce z najboljšim džemom. Naravni sadni pektin oziroma rastlinsko sredstvo za želiranje, pridobljeno iz jabolk in agrumov, ki ga vsebuje Dr. Oetker Gelfix Super Plus 4:1, vam omogoča, da skrajšate dolgotrajen postopek kuhanja na samo 3 minute. Tako se sadje ne razgradi, zato se ohranijo vsi dragoceni vitamini in pristen okus sadja. Dr. Oetker Gelfix Plus 4:1 varčuje s sladkorjem, saj je za en kilogram sadja potrebno le 250 g sladkorja. Če želite marmelado pripraviti brez dodanega sladkorja, jo lahko pripravite z dr. Oetker Sweet Zero, sladilom na osnovi eritritola, ki ne vsebujejo kalorij. Vaši džemi bodo tako pripravljeni veliko bolj enostavno in hitreje, obenem pa bodo bolj zdravi, a vseeno za prste obliznit.

Priprava ozimnice bo še slajša, če imate svoje sadje, zato se lahko pobiranje sadja in kuhanje marmelad spremenita v družinski hobi, ki bo z leti postal čudovita tradicija, najmlajšim družinskim članom pa ostal v najljubšem spominu. Po drugi strani pa bo linija izdelkov Gelfix olajšala pripravo ozimnice tistim, ki se želijo v tem preizkusiti prvič. Izdelki Dr. Oetker so idealen pomočnik pri pripravi, zato boste zelo hitro prišli do džemov ali marmelad, kakršne je nekoč pripravljala vaša babica.

Se sprašujete, koliko časa mora biti kozarec džema ali marmelade obrnjen na glavo, potem ko ste kozarce napolnili? Zakaj morate z džema odstraniti peno? Kako preprečiti spremembo barve džema? Odgovore na ta, pa tudi številna druga vprašanja o pripravi džemov in marmelad lahko poiščete na spletni strani www.oetker.si, kjer boste našli tudi dodatne informacije, ki vas bodo zagotovo navdihnile za pripravo ozimnice. Zanimivi recepti, koledar zorenja sadja, številne koristi sadja za vaše zdravje so le del bogate vsebine na spletni strani, ki vas bo zagotovo prepričala, da tudi vi pripravite najokusnejše kozarčke sladkega užitka.