Britanska revija the Guardian je razkrila nekaj najboljših hotelov in hostlov v Evropi, ki so svoja vrata za goste odprli v tem ali prejšnjem letu. Spodaj smo jih za vas izbrali šest, ki so nas resnično prepričali z dizajnom in kreativnostjo.

Torel Avantgarde, Porto, Portugalska

Butični hotel, ki je svoja vrata odprl septembra 2017, ponuja 47 sob. Kot že ime nakazuje, je hotel posvečen avantgardnim umetnikom in pionirjem v glasbi, literaturi, dizajnu, modi in arhitekturi. Vsaka soba svojo inspiracijo išče v različnih vizionarjih, tako je soba Fride Kahlo v živahnih odtenkih in tropskih vzorcih, medtem ko soba Andyja Warhola izposta v barvah pop arta. Celoten hotel je narejen z okusom in navdušuje s teraso z bazenom, katere pogled se razprostira na okoliške strehe in reko.

https://www.instagram.com/p/BYy_c6egQw_/?taken-by=torelavantgarde

Agroturismo Atzaro, Ibiza, Španija

Sicer je hotel odprt že od leta 2004, a so ga letošnjega januarja ponovno otvorili. Prenovljenega, svežega in modernega, s kančkom glamurja. Gre za prenovljeno kmetijo, ki se sonči pod azijskim soncem, saj v njej najdemo vse od balijskih postelj, Bud in pagod, a v sebi še vedno nosi Balearske korenine z belimi stenami, tla iz terakote in rokodelskimi kosi pohištva. V hotelu najdemo tudi bazen, restavracijo, zunanji spa in pavilijon za jogo.

https://www.instagram.com/p/Bg-pu0mFAwo/?taken-by=atzaro_hotel

Generator, Madrid, Španija

Hostel, ki bo pod svojo streho lahko gostil kar 542 popotnikov, svoja vrata odpira ta mesec. Je ‘hip’ hostel, ki so ga preuridili iz nekdanje parkirne hiše in bencinske črpake. Nahaja se v trendovskem predelu Malasaña ter ponuja odličen prostor za druženje na strehi, skupaj z majhnimi bazeni, restavracijo in barom.

Meininger East Side Gallery, Nemčija

Decembra 2017 je je svoja vrata odprl že peti Meininger, ki si je dodal ime še po znamenitem zidu v Berlinu. Ponuja privatne in skupinske sonbe ter je prijazen do mladih popotnikov in večjih skupin. Nahaja se v živahnem Friedrichshainu ter navdušuje s prekrasnim interiorjem, ki inspiracijo črpa iz bližnjega zidu, ki sedaj služi kot galerija na prostem.

https://www.instagram.com/p/Bg5o34Wj2qd/?taken-at=1954996774823800

Hotel des Grands Boulevards, Pariz, Francija

Januarja odprt hotel v centru Pariza, je butični hotel s petdesetimi sobami. Sobe poudarjajo korenine hotela, ki segajo v 18. stoletje, tako so v hotelu nekaj normalnega posteljni baldahini, lito železno pohištvo ter dodani sodobni elementi ogledal, ki so v resnici televizije. Hotel ponuja teraso na streho, ki ponuja odlične hišne koktelje.

https://www.instagram.com/p/Bgk1to5gtMl/?taken-by=hoteldesgrandsboulevards

 

Mama Shelter, Beograd, Srbija

Mama Shelter v Beogradu se je odprl 8. marca letos ter ponuja 125 sob. Gre za verigo ‘hip’ hotelov, ki se lahko pohvali z odličnim naslovom; ulica Knez Mihajlova. Gre za butično urejen hotel, kjer so pazili na vsak element ter ga povezali z zgodovino Beogrado in njihovim pridihom Otomanskega cesarstva. Vsem zabave željnim je na voljo velik ročni nogomet ter terasa na strehi, ki ponuja dih jemajoče sončne zahode.

https://www.instagram.com/p/Bg0hoAzj-BV/?taken-by=mamashelterbelgrade