Kaj boste najprej barvali v prihajajočem letu? Morda vrata v spalnico? Ali pa polkna (če jih imate)? Se boste tako navdušili nad barvami, da boste pobarvali celotno dnevno sobo ali pa samo eno steno? Je morda čas za novo barvo kuhinjskih omaric? Ali pa sten na balkonu?

Hm, nas sta barvi navdušili in že prav sanjamo, kam vse ju bomo doma vnesli. Kavč, vzglavniki, prt ali pa celo kakšna stena.

Novi barvi leta za leto 2021 sta: Illuminating in Ultimate Gray

Vsak december podjetje Pantone razkrije barvo prihodnjega leta. Ta težko pričakovani odtenek ne le pomaga usmerjati trende dekoracije in barv domačih sten, temveč je tudi predstavitev prihajajočega leta in duha le-tega. Ob koncu težkega leta, mnogi na 2021 gledajo z upanjem, zato je Pantone letos izbral dve barvi, ki odražata upanje.

Novi barvi po izboru Pantone za leto 2021 sta tako Illuminating (rumena) in Ultimate Gray (siva), čudovito ravnovesje optimizma in moči. Pantone opisuje Illuminating kot’živo in veselo rumeno, iskrivo z živahnostjo, topel rumen odtenek, prežet s sončno energijo’ Ta optimističen odtenek so združili z Ultimate Gray, barvo, ki je ‘značilna za trdne in zanesljive elemente, ki so večni in zagotavljajo trdno podlago.’ Ultimate Gray je navdihnjena z naravnimi elementi, kot so kamenčki na plaži, ki imajo videz preperelega, pa vendar dokazujejo, da zdržijo preizkus časa.

Ni prvič, da sta za leto izbrani kar dve barvi

To, da sta za prihajajoče leto izbrani kar dve barvi, ni novost. Pantone je že leta 2016 izbralo Serenity, nežno modro, in Rose Quartz, rdeče roza. Pri izbiri barve leta 2021, naj bi kombinacija dveh barv predstavljala potrebo po enotnosti. Izvršna direktorica Inštituta za barve Pantone, Leatrice Eiseman je javnosti sporočila, da izbira dveh neodvisnih barv poudarja, kako se različni elementi združujejo in izražajo trajno in vznemirljivo sporočilo moči in upanja, ki izraža idejo, da ne gre za eno barvo ali eno osebo, temveč za več kot le eno.

Ste pripravljeni v dom sprejeti to čudovito kombinacijo barv? Razmislite o projektu barvanja sten ali pa le o novih prevlekah za blazine.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Najdite popolno darilo za vsakogar