“Ko odprem oči, najprej pomislim na…”

Kavo! Tudi vi? 

Kot večina kavoljubov, pa brez skodelice čarobnega napoja Barcaffè ne more pričeti dneva niti Tara Zupančič, ki se je mnogi spomnimo kot voditeljico rubrike POP IN. Že sama aroma, ko odpremo vrečko kave, po sveže mleti in praženi kavi, nas popelje proti delovnemu dnevu. Nato pa nas zares prebudi tisti prvi požirek kave. “Vroča, tekoča čokoladno-obarvana fluidnost,” pravi Tara.

Ste tudi vi med tistimi, ki nujno potrebujete svojo prvo kavo takoj zjutraj? Tara pravi, da je brez prve kave še kar brezvezna, s čimer se lahko brez problema poistovetimo tudi mi. Budnica z dobro kavo je pogosto močnejša od tiste z budilko!

Kako še lahko pričnemo dan, da bo ta lepši?

Ko se zbudite, najprej pomislite na nekaj lepega. Znanstveniki namreč pravijo, da nasmeh dela čudeže. S smehom naše telo sprosti nevrotransmiterje, hormona sreče dopamin in endorfine. Pomeni, da dan pričnemo boljše volje že s prvim jutranjim smehom. Smeh pa krepi tudi imunski sistem, zato je zdaj pravi čas, da se veliko smejimo. In kaj še riše nasmeh na obraz? Prva jutranja kava. Na spodnjih fotografijah poglejte, kako je Barcaffè nasmejal Taro.