Jeseni je treba še posebej posvetiti pozornost okrepitvi imunskega sistema, saj so bolezni v tem obdobju pogostejše.
Besedilo in fotografije: PR
Obstaja več načinov, kako okrepiti organizem in izboljšati imunski sistem. Eden od pomembnih načinov je prehrana. Z uživanjem raznolike in zdrave hrane, bogate z vitamini, minerali in antioksidanti, lahko nudimo našemu organizmu ključne hranilne snovi za krepitev imunosti. Med pomembnimi vitamini za imunski sistem so vitamini C, D, E, vitamin A in vitamin B12.
Poleg pravilne prehrane je tudi pomembna tudi redna fizična aktivnost, ki izboljšuje krvni obtok, krepi odpornost organizma, zmanjšuje stres in pomaga pri odstranjevanju toksinov iz telesa.
Vitaminska pršila kot stalni dodatek k prehrani 
V slovenskem podjetju Ulla so lansirali linijo vitaminskih pršil, katerim skupni imenovalec z njihovo kozmetično linije in linijo prehranskih dopolnil je zdravilna komponenta konoplje CBD.
Z običajno prehrano pogosto ne dosežemo zadostnega vnosa za telo potrebnih snovi, zato so lahko vitaminska prišila pa lahko postanejo redni del dnevne rutine. Vitaminska pršila predstavljajo priročen način za dopolnitev dnevnega vnosa potrebnih hranil in se lahko uporabljajo čez vse leto. Z enostavnim načinom uporabe omogočajo tudi boljšo absorpcijo hranil, saj se snovi hitreje absorbirajo v krvni obtok skozi ustno sluznico. To pomeni, da lahko organizem hitreje izkoristi hranila za krepitev imunskega sistema.

Folat

Folat ima vlogo pri delitvi celic, poleg tega pa prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju, sintezi aminokislin, delovanju imunskega sistema, presnovi homocisteina, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, nastajanju krvi in razvoju materinega tkiva med nosečnostjo.

FOLAT v spreju ima prijeten in sladek okus po pomaranči.

Vitamin B6

Vitamin B6 je  pomemben za presnovo beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov ter ustvarjanje rdečih krvnih celic in nevrotransmiterjev.

Zdrava odrasla oseba bi naj zaužila 1,4 mg vitamina B6 na dan s hrano ali prehranskimi dopolnili.

Vitamin K

Vitamin K prispeva k normalnemu strjevanju krvi in ohranjanju zdravih kosti.

VITAMIN K v spreju ima prijeten in sladek okus po vanilji.

Jod

Jod ima vlogo pri kognitivnih funkcijah in pri nastajanju ščitničnih hormonov in normalnem delovanju ščitnice. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema in ohranjanju zdrave kože.

Tako kot ostala Ulla vitaminska pršila, je tudi Ulla jod v spreju veganski izdelek in brez glutena.

B12

Vitamin B12

sicer v telesu prispeva k delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter sproščanju energije pri presnovi.

B12 ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk.
Dopolnila Ulla so v obliki pršil veganska in brez glutena, torej primerna za vso populacijo. Omogočajo, da na zelo enostaven način v telo vnesete vse potrebne snovi.