Tudi med prazniki in predvsem za silvestrovo ne pozabite piti dovolj vode, saj se boste tako izognili glavobolu, prehudemu mačku pa tudi kakšnemu dodatnemu kilogramu.

Na redno hidratacijo telesa med prazniki hitro pozabimo, toda ta je ključ za dobro počutje, da se tako izognete novoletnemu mačku, neprijetnim glavobolom in ne nazadnje povečanju telesne teže. Tukaj izpostavljamo 4 poti, kako lahko to storite.

Vodi lahko za popestritev okusa dodate tudi nekaj sadja (foto: two twenty one, pinterest).

1 Pijte vodo pred obrokom

Ljudje pogosto zamenjajo občutek žeje z lakoto, čeprav je velikokrat ravno nasprotno. Ko začutite željo po prigrizkih, najprej popijte kozarec vode ali skodelico nesladkanega čaja. Počakajte nekaj minut in se vprašajte: Ali sem se vedno lačen/-čna?

2 Alkohol + voda

Alkohol zelo dehidrira telo, kar vodi do neprijetnega glavobola in mačka naslednji dan. To je bolj ali manj ravno posledica dehidracije. Na zabavi se držite pravila: za vsak kozarec vina, koktajla ali druge enote alkohola, popijte velik kozarec vode. Tako se boste redno odžejali in boste tudi popili manj alkohola, posledice naslednji dan pa bodo neprimerljivo blažje.

3 Voda pred telovadbo

Strokovnjaki priporočajo, da popijete najmanj pol litra vode kakšno uro ali dve pred telesno aktivnostjo. Celice, ki so hidrirane, lahko bolje prenesejo fizični napor in se tudi lažje regenerirajo po njem.

4 Vsaj 8 kozarcev na dan

To je nekako splošno priporočilo, vendar številka variira glede na telesno konstitucijo in način življenja. Vodilo naj bo najmanj 8 kozarcev, ki si jih razporedite skozi ves dan. Najbolje pa je imeti vedno zraven stekleničko z vodo ali nesladkanim čajem in ves dan po požirkih hidrirati organizem.