Zadnja sobota v maju je tudi letos rezervirana za dm tek za ženske.

Neverjetna ženska energija (foto Anže Malovrh).

26. maja bodo ljubljanski park Tivoli ponovno napolnile tekačice iz vse Slovenije, ki jim tek predstavlja zdrav način življenja in odlično priložnost za druženje. Letošnje novosti vključujejo spletno prijavo in startno številko s čipom, prevezem startnih številk in vrečk presenečenja pa bo možen teden dni pred dogodkom. V različnih krajih po Sloveniji že potekajo skupinske priprave, dogodek pa bosta tudi letos popestrila oba Klemna ter izbrani glasbeni gosti. Na letošnjem že 13. teku za ženske, ki bo ponovno organiziran na okolju prijazen način, bo tradicionalno poskrbljeno za dobrodelno noto ter dobro počutje in zabavo za vso družino.

 Si za 5 ali 10 kilometrov?

Tudi letos se lahko tekačice odločijo za 5- ali 10-kilometrsko razdaljo. Za čim bolj preprosto in udobno prijavo se lahko dame na dm tek prijavijo kar iz udobnega domačega naslanjača, kamor so se zleknile po uspešno opravljenem tekaškem treningu. Spletne prijave, ki vključujejo tudi preprosto plačilo prijavnine z le nekaj kliki, so namreč odprte vse do 19. maja do 12. ure. Vse tekačice, ki ne bodo čakale na zadnji trenutek in se bodo prijavile do 4. 5., čaka tudi 20-odstotni popust na prijavo. Vsak teden pa bodo med tistimi, ki bodo startnino poravnale prek spleta, izžrebali dve nagrajenki. Srečnima izbrankama bodo vrnili znesek startnine.

Zadnja sobota v maju je rezervirana za 13. dm tek za ženske (foto Anže Malovrh).

Umirjen prevzem startne številke in vrečke presenečenja

Da bodo zadnji dnevi pred vseslovenskim tekaškim praznikom umirjeni in se bodo tekačice lahko osredotočale na svojo tekaško preizkušnjo, so pri dm poskrbeli za predčasen prevzem startnih številk in vrečk presenečenja. Letos jih bodo prijavljene tekačice lahko prevzele izključno v petek in soboto teden dni pred dogodkom, in sicer v vseh večjih slovenskih mestih – v Ljubljani na kar dveh lokacijah, v Mariboru, Kranju, Celju, Novem mestu in Novi Gorici.

Zabava in dobrodelnost z roko v roki

dm tek za ženske pa ni namenjen le aktivnim ženskam. Povabilo je namenjeno vsem članom družine ne glede na starost. Partnerji bodo lahko spodbujali svoje najdražje, otroci pa se bodo tako kot vsako leto zabavali na Oskarjevem teku. Prav otrokom bo na letošnjem dm teku za ženske namenjena še dodatna pozornost. V sklopu vseslovenske iniciative Rastemo s športom bodo pri dm izbranim športnim organizacijam, ki bodo od junija do konca oktobra v različnih krajih po Sloveniji izvajale brezplačne športne urice za otroke, podelili finančno podporo v skupni vrednosti 25.000 EUR. Z gibanjem in športnim udejstvovanjem otroci namreč razvijajo svojo socialno in čustveno plat, svoje spretnosti, veščine, pridobivajo pomembne življenjske izkušnje, razvijajo lastne interese in oblikujejo samopodobo. Z iniciativo želijo pri dm otrokom pokazati, da sta gibanje in z njim povezan zdrav način življenja lahko tudi zabavna. Iniciativo že podpirajo številni slovenski športniki, in sicer člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije, med katerimi so Goran Dragić, Klemen Prepelič in Deja Doler Ivanović, boksar Dejan Zavec, kolesar Primož Roglič, atleta Anita Horvat in Luka Janežič ter profesionalni borec Denis Porčič.

dm tek za ženske vsako leto poskrbi za razgibano in nepozabno druženje (foto Anže Malovrh).

Več informacij o 13. dm teku za ženske najdeš na www.tekzazenske.si.