Po letu, ki smo ga v večini preživeli več doma, ni popolnoma nič presenetljivo, da se trendi za notranji dizajn za leto 2021, osredotočajo na udobje. Trendi prinašajo toplino doma, ki je udoben, funkcionalen in, kar je napomembneje, odsev vas.

JAPANDI

Kombinacija japonskega oblikovanja in skandinavskega minimalizma. Japandi stil so elegantne linije in nevtralna barvna paleta. Po nemirnem letu, je pomembno, da so naši domovi pomirjujoči, celo svetniški.

NEONSKE LUČI

Generacija Z vrača neonsko razsvetljavo in jo dela ponovno sodobno. Prilagojeno vsakemu posamezniku, neonske luči prihajajo v različnih barvah in zabavnih pisavah. Polepšajte si leto 2021 s fluorescentnimi svetilkami, bodisi na steni v jedilnici, kuhinji ali spalnici.

FRILUFTSLIV (novih Hygge)

O novem pojavu FRILUFTSLIV smo pri nas že pisali. In tudi ta je našel pot v naše domove. Danski koncept friluftsliv ali »prosto zračno življenje«, ko se raje kot znotraj, zadržujemo zunaj, na svežem zraku. Po mnenju strokovnjakov za trende, je leto 2021 tisto leto, ko bomo v celoti izkoristili svoja dvorišča, terase in balkone. Notranjost bomo preselili ven! Naj bodo vaši zunanji prostori udobni, z oblazinjenim pohištvom, odpornim na vremenske vplive ter preprogami in kotički za branje.

VRATA IN PREGRADE

Tako Etsy, kot Pinterest, sta za leto 2021 napovedala odmik od odprtih tlorisov, v korist bolj razdeljenim prostorom. Ker naši domovi zdaj opravljajo več funkcij – domača pisarna, telovadnica, ustvarjalni prostor, se je povečala potreba po zasebnosti in ločenih conah.

ZEMELJSKI TONI

Uradno je: zemeljski toni, vključno z bež, rjavimi in terakota toni, bodo svojo priljubljenost nadaljevali tudi leta 2021. Karkoli zemeljskega, vnesite v svoje domove. Načrtujete barvanje sten ali vrat? Razmislite o topli blež ali bež sivi, namesto bele.

VELIKE PLOŠČICE

Mozaik ploščice? Adijo. Sedaj v kopalnico prihajajo velike ploščice. Večje ploščice pomenijo tudi manj čiščenja, poleg tega pa lahko ploščica velikega formata pomaga vizualno razširiti majhen prostor.

STAROMILENIJSKI STIL

Kjer se srečajo Milenijci in babice. Stil navdahnjen z udobjem babičinega doma – žametni kavč, zavese z rožicami in baldahini na lučeh. Staro, ki se meša z modernim in novim. Zavijte v kakšno starinarno in šele nato v Ikeo!

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Adijo Ficus Lyrata, to bodo najbolj priljubljene sobne rastline v 2021