Še nekaj dni nas loči do največjega ljubezenskega praznika. Prav jedilna miza je prostor, kjer radi izpovemo ali pokažemo svoja čustva in občutke do najdražje osebe. Pripravite okusno kosilo ali večerjo, kreativnost pa spustite na plan tudi pri pogrinjanju mize.

10 romantično pogrnjenih miz po našem izboru:

  1. Osvežujoče tropsko

Če ne marate rdeče barve in srčkov, všeč pa vam je drugačnost, mizo okrasite z zelenimi listi tropskih rastlin. Živahnost dodajte z barvnim cvetjem. Ljubezensko sporočilo napišite na prosojno folijo, ki jo položite kar na krožnik.

  1. Sporočilo, sestavljeno iz pribora

Če ste redkobesedni, se izrazite kratko in jedrnato, hkrati pa kreativno. Za izpoved ljubezni uporabite kar pribor.

  1. Za ljubitelje rdečih vrtnic

Ujemite rdeče vrtnice (ali katerokoli drugo cvetje) pod veliko čašo vinskega kozarca, poveznjenega navzdol, podstavek pa uporabite kot stojalo za svečo.

  1. S sporočilom na pogrinjku

Namesto prta uporabite črn papir, na katerega z belim pisalom napišite svoje misli. Malenkost barve dodajte s svežim ali suhim cvetjem, barvnimi konfeti ali kristalčki.

  1. Trendovske črte

Črnobel prt (ki ga lahko ustvarite tudi sami z barvanjem belega papirja ali tankega blaga), popestrite z okraski v obliki rdečih srčkov.

  1. Naravno in ekološko

Za dekoracijo uporabite naraven, recikliran papir. Če boste večerjo servirali izven stanovanja, kjer nimate možnosti pomivanja posode, pa uporabite tudi lesen pribor. Naravno, ekološko, z ljubeznijo – tudi do narave.

  1. Nežno in ljubko

Preprost, a obenem zelo trendovski pogrinjek boste pričarali z nežno roza prtičkom, vitkim, visokimi svečkami v enakem odtenku in svežim šopkom spomladanskega cvetja.

  1. Minimalistično

Izbran cvet z vrvico rahlo povežite v bel prtiček, mizo pogrnite z belim prtom, uporabite samo bel porcelan in romantično vzdušje pričarajte z minimalizmom.

  1. Za ljubitelje sladoleda

Sveže cvetje na kratkih pecljih položite v kornet za sladoled, le-tega pa postavite v kozarec. Preprosto, a izvirno.

  1. Klasično

Baloni in rdeče vrtnice, večna klasika, a uporabljena z malo več kreativnosti. Baloni, najbolje v obliki srca, naj bodo napolnjeni s helijem, še več srčkov, pa oblikujte kar z vrtničnimi lističi.

 

Foto: Pinterest