Kaj spijete prvo, ko se zbudite? Morda razmislite o kozarcu vode (vroče, tople, hladne) z limono, ki ima kar precej fantastičnih koristi za vaše zdravje.

Na vodo z limono prisegajo tudi zvezdnice, denimo Jennifer Aniston, Miranda Kerr, Hilary Duff in Gisele Bundchen. Promocija vode z limono s strani slavnih je tudi del razloga, da je pijača dosegla tak ugled. Nekateri pravijo, da pitje limonine vode zjutraj spodbuja prebavo, uravnava nivoje pH v telesu in razstruplja. Spet drugi so prepričani, da voda z limono krepi imunski sistem. “Pitje vode z limono kadar koli tekom dneva vam lahko pomaga do boljšega zdravja,” je za Insider povedala dietetičarka Ashley Koff.

Ko se zjutraj zbudimo, je naše telo v stanju dehidracije, saj čez noč nismo spili ali zaužili ničesar. Zato je dobro začeti dan s polnim kozarcem vode z limono, s čimer v telo vnesete vitamin C, ki ga tvorijo limone ter vse prednosti, ki jih doda voda, ki vas hitro hidrira. Limone v vodi pomagajo tudi tako, da telesu dajo antioksidante, ki jih koža potrebuje, da ostane mlada in vidno sveža. Dietetiki se sicer strinjajo, da limona ni glavna sestavina, zaradi katere bi morali vodo z limono vnesti v našo dnevno rutino, a bo le krhelj ali ožeta polovica naredila našo vodo bolj okusno in posledično jo bomo spili več. Najbolje je, da pijete nekoliko bolj toplo vodo.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TUKAJ preverite, zakaj je dobro uživati avokado.