O taščah kroži veliko šal, nekateri pa se jih celo bojijo. Stereotipno naj bi se z njimi težko razumeli, pa vendar temu ni vedno tako.

O najpogostejših problemih s taščo in glajenju sporov preberite v nadaljevanju …


Mama želi za sina le najboljše

Videti je, kot da tekmujete s taščo. Vi želite biti za partnerja najboljši, tašča pa želi za sina le najboljše, zato ste kot pod drobnogledom. Dokler ste pri partnerju na prvem mestu, se nimate ničesar bati. Če pa je tašča preveč posesivna, se bo tokrat izkazal vaš partner, koliko mu pomeni odnos z vami in kako močan vpliv ima nanj njegova mama.

Življenje pod isto streho

Stanovanjski problem vas prisili, da si uredite bivanje v hiši njegovih staršev. Opremite še lahko po svoje, za vse drugo pa je odgovorna tašča. Zavedati se morate, da je to njena hiša in ste vi tisti, ki se morate prilagoditi okolju. A to še ne pomeni, da lahko neupravičeno vdira v vajino zasebnost. Sami morate ugotoviti, kje boste postavili mejo.

Odkrit pogovor

Če se nikakor ne razumete in je ves čas čutiti napetost med vami in taščo, boste morali nekaj storiti. Povabite jo na kavo ali čaj in se na štiri oči ter odprto in odkrito se pogovorite z njo. Ko bosta obe dali karte na mizo, bosta točno vedeli, pri čem sta. Tudi če so razlike nepremostljive, se dogovorita, da se bosta medsebojno spoštovali že zaradi partnerja (oz. sina) in otrok.

Druga mama

Tašče pa so lahko tudi kot druge mame: dobre, prijateljske in sprejmejo snahe za svoje hčere. Takšni odnosi so najboljši in na srečo ne več tako redki.

Izbrali ste partnerja in on vam je všeč takšen, kot je. Družine si ni izbral ne on ne vi, zato je žal potrebnega več prilagajanja in potrpežljivosti pri novih družinskih članih. Res pa je, da ima vse svoje meje. Imejte v mislih, da boste nekoč tudi vi nekomu tašča. Ali bi želeli, da se nova oseba počuti, kot ste se vi?

Morda bi vas zanimalo tudi …

Ali je zares mogoče ohraniti strast v dolgoletnem razmerju? Preverite TUKAJ!