Zaradi mnogih pozitivnih učinkov na telo zelena kava postaja vse bolj priljubljeno sredstvo za hujšanje in oblikovanje telesa po vsem svetu.

Kaj je zelena kava?

Poenostavljeno povedano, je zelena kava v osnovi enaka kavi, kot jo poznamo, razlika je le v tem, da zelene kave na pražijo, saj kava med praženjem izgubi najpomembnejše sestavine, ki pomagajo pri hujšanju.

Izvlečki zelene kave so se izkazali za učinkovite pri obvladovanju sladkorja v krvi in pri presnovi. Vsebuje veliko klorogenske kisline, ki je močan antioksidant in v organizmu prepreči absorpcijo sladkorja. To pa pospeši vaš metabolizem.

Zelena kava je popolnoma naravna in ne vsebuje škodljivih umetnih snovi.

Kako deluje zelena kava?

Zelo preprosto. Zaradi velike vsebnosti klorogenske kisline zavira apetit, zaradi česar pojemo manjše količine hrane in zaužijemo manjše število kalorij, naša telesna teža pa se posledično zmanjša. Z uživanjem zelene kave se zmanjša vsebnost maščob v maščobnem tkivu brez potrebe po dolgotrajni in naporni vadbi.

Priljubljeni razlogi, zakaj ljudje radi pijejo zeleno kavo

Prvi razlog za njeno popularnost je izguba teže. Raziskovalci Univerze v Scrantonu so na 16 prostovoljcih s preveliko težo dokazali, da je samo jemanje tablet z ekstraktom zelene kave dovolj, da so le ti v povprečju izgubili 10 % teže v 22 tednih. Pri tem prostovoljci niso spreminjali svojega načina prehranjevanja.

Raziskave so tudi pokazale, da uživanje zelene kave zniža visok krvni tlak pri ljudeh zaradi hipertenzije. Čeprav obstaja še veliko raziskav, ki jih je potrebno izvesti, je zelena kava koristna tudi za posameznike, ki imajo sladkorno bolezen tipa 2, kot tudi za Alzheimerjevo bolezen. Poleg tega je klorogenska kislina primerna še za zdravljenje različnih vrst okužb.

Kljub veliko pozitivnim učinkov pazite in popijete vedno le priporočen odmerek kave dnevno!

Write A Comment