Tudi če si letos ne morete privoščiti daljših počitnic, se do morja zapeljite vsaj za nekaj ur in takrat ugasnite telefon ter odmislite skrbi! Morje ima namreč veliko zdravilnih učinkov in lahko pripomore k vašemu boljšemu psihofizičnemu počutju.

1 Morska voda je zakladnica mineralov in oligoelementov, ki so ključni za dobro delovanje telesa, uravnavanje presnove, krepitev imunskega sistema in rast – ali ste opazili, da vam na morju nohti zrastejo hitreje in so močnejši? Morska voda, zrak, alge, blato in soli so tudi glavne sestavine talaso terapije, ki je vedno bolj priljubljena tudi pri nas.

2 Prodnata ali peščena plaža ponujata najboljšo in najcenejšo pedikuro. Medtem ko se sprehajate po plaži, s stopali zarijte v pesek ali med kamenčke v nizki vodi in videli boste, kako vam bo koža na podplatih hvaležna.

3 Eterična olja borovcev delujejo  pomirjujoče, v kombinaciji s čistim morskim zrakom pa čisti dihalne organe prahu in alergenov.

4 Seveda ne moremo mimo plavanja, kar je eden izmed glavnih razlogov, da se tudi odpravimo na morje, kajne? Plavanje je odlična telovadba za vse ljudi, tudi tiste, ki imajo morda težave s hrbtenico, sklepi in mišicami, saj ne jih ne obremenjuje preveč. V vodi je namreč vsak gib lažje izvedljiv, ti pa boste med čofotanjem pridno krepili mišice, spodbudili prekrvavitev in presnovo, krepili srce in morda izgubili tudi kakšen kilogram.

5 Morje je najboljša protistresna terapija. Na počitnicah pozabite na skrbi in odmislite vsakdanjik ter popolnoma sprostite um in telo.

Imate še kakšen izgovor, da se ne bi zapeljali do morja, pa čeprav samo za nekaj ur? 😉

Write A Comment