Vsi počnemo stvari, s katerimi omejujemo svojo rast in se po nepotrebnem spravljamo v slabo voljo.

Velikokrat to počnemo nezavedno, a kljub temu ima naše početje posledice. Tokrat vam razkrivamo navade, s katerimi je najbolje čim prej prenehati. Rezultat: bolj srečno in zdravo življenje.

Obdajajo vas negativni ljudi

Če se ob določenih ljudeh počutite slabo, se prenehajte družiti z njimi. Pravi prijatelji vas spodbujajo in napolnijo s pozitivno energijo, toksične osebe pa imajo na vas prav nasproten učinek (več o tem, kako komunicirati s toksičnimi osebami si lahko preberete TUKAJ). V vašem življenju ne potrebujete ljudi, ki nas vas delujejo negativno. Prav tako pa se morate sprijazniti s tem, da se ljudje spreminjamo. Morda vam je v nekem življenjskem obdobju neka oseba ustrezala, sedaj pa se vajini energiji več ne ujemata. Nič ni narobe, če s takšnimi osebami prekinete stik.

 Osredotočanje na to, česar nimate

Veste koliko ljudi, bi bilo z veseljem na vašem mestu? Imate streho nad glavo, hrano in oblačila? Potem imate že veliko. Imate še kakšnega prijatelja, ki se mu lahko zaupate ali ljubečo družino? Potem ste že bogati. Ne osredotočajte se na stvari, ki jih nimate in ne primerjajte se z drugimi (če vam socialna omrežja škodujejo, se za nekaj časa odstranite). Pomislite na to, kar si želite in delujte v skladu s tem, hkrati pa bodite vedno hvaležni, za vse, kar imate, ker ni nič samoumevno. Prav tako boste v življenju prej uresničili svoje cilje, če si boste rekli: »To bom naredil/a« kot pa »To mi ne bo uspelo, ker …«.

Opravljanje dela, ki vas ne veseli

Eno je, če ste pravkar dobili prvo službo, ali ste zelo dolgo iskali zaposlitev in jo sedaj končno našli. Logično je, da ne boste kar takoj zamenjali delovnega mesta. Drugo pa je, če ste na delovnem mestu že par let nezadovoljni in imate vse pogoje, da zamenjate službo. Česa vas je strah? Spremembe so res lahko stresne, vendar brez slednjih, ne morete spremeniti vaše situacije. Pobrskajte po spletu in preglejte prosta delovna mesta ter si drznite poslati prošnjo. V kolikor vam pri novem podjetju ne bodo ponudili višje plače ali boljših pogojev, lahko le-to še vedno zavrnete in počakate na boljšo priložnost. Zapomnite pa si tudi, da vam samo denar ne bo prinesel sreče, poklic, ki ga opravljate z vsem srcem, pa vas bo napolnil z notranjim zadovoljstvom.

Preveč obveznosti

Ali vsak dan ob polnoči padete v posteljo, utrujeni od vseh obveznosti, hkrati pa veste, da vas jutri spet čaka tak dan? Komu bi se radi dokazali? Ali res morate početi vse, kar počnete ali si nekaj dela nakopičite po nepotrebnem? Če želite biti srečni, morate svoj čas organizirati tako, da ga nekaj ostane samo za vas. To je čas za sprostitev, ko počnete to, kar imate radi in razbremenite svoje misli. Samo tako lahko postanete tudi bolj produktivni in uspešni.

Kopičenje stvari

V svojem življenju ničesar ne kopičite. S tem ne mislimo samo oblačil, ki jim imamo vsi preveč, temveč tudi vseh ostalih malenkosti, ki vam ležijo po stanovanju. Očistite svoj prostor in tako boste lažje očistili svoje misli, prav tako pa si boste zelo hvaležni ob brisanju prahu. Prenehajte kopičiti tudi toksične misli, temveč raje naredite prostor za pozitivne!

PRVI DEL si lahko preberete TUKAJ!

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TO JE 5 NAČINOV, kako se razvajati (skoraj) zastonj!