Raven trebuh se sliši precej nedosegljivo, še posebej, če vam ga ni uspelo izoblikovati tudi z redno rekreacijo. A obstaja še nekaj drugih trikov in tokrat vam predstavljamo 4 zlata pravila za raven trebuh, s katerimi vam bo gotovo uspelo zmanjšati obseg vašega trebuščka, če se jih boste le dosledno držali …

Ne izpuščajte obrokov

To je še vedno pravilo št. 1! Dobro, na zajtrk ste se že navadili, vendar od malice na delovnem mestu, ki je navadno okrog 11. ure, do običajno poznega kosila, ki je že skoraj večerja, mine veliko ur in domov pridete sestradani.

Razmislite o popoldanski malici na delovnem mestu

To naj ne bo velik obrok, ampak npr. lonček navadnega jogurta s kivijem, za pest oreščkov, banana ali jabolko, proteinska ploščica … Skratka, pohrustajte manjši prigrizek, ki je bogat z vlakninami in beljakovinami, da bo telo lažje vzdrževalo normalno raven sladkorja v krvi – da ne boste izropali hladilnika, ko pridete domov.

Uživajte čim manj sladkorja

Že če iz vsakdanjika črtate sladkor, za katerega ne boste imeli občutka, da se čemu odpovedujete, boste naredili veliko. Namesto soka in gaziranih pijač pijte vodo, v katero stisnete rezino limone ali pomaranče, nesladkan čaj, ki ga pripravite doma in ga vzamete s seboj v termovki.

Enačba je preprosta: manj sladkorja ko pojeste, nižjo raven inzulina bo proizvajalo telo, to pa hkrati pomeni višjo raven glukagona, hormona, ki je vaš najboljši prijatelj, če se spopadate z maščobnimi oblogami na predelu pasu – kajti ta lovi maščobne celice in poskrbi, da jih telo porabi kot energijo za delovanje.

Žvečite!

Prebava se začne v ustih! Če hrane ne prežvečite dobro, se v naslednjih korakih ne prebavi pravilno, kar vodi do napihnjenosti in kopičenja maščob okrog pasu. Vsak grižljaj žvečite tako dolgo, da nastane iz hrane mehka kašica. Šele nato pogoltnite.

Nasvet plus: Po vsakem grižljaju odložite pribor in si vzemite čas za obrok. Raje pojejte manj in to počasi, kot da goltate hrano zaradi pomanjkanja časa. Pojedli boste manj in prej boste dosegli občutek sitosti, ki bo trajal dlje.

Veliko se smejte!

Smeh je pol zdravja? To še kako velja – tudi pri prizadevanjih za raven trebušček! Ko se iz srca smejete, se namreč krčijo trebušne mišice, kar pomeni, da pravzaprav delate – trebušnjake!

Preberite še, v katerih jedeh se skriva sladkor.

https://www.instagram.com/p/BaG2hwBFjKz/?taken-by=victoriassecret

Write A Comment