Želite si spremembe, vendar vedno najdete tisoč in en izgovor, da vam ni treba izstopiti iz varnega mehurčka znanega. To so najpogostejši izgovori, ki jih redno uporabljamo in nam preprečujejo, da bi zaživeli sproščeno in srečno.

“Prezaposlen/-a sem“

Ne gre za to, da ne bi imeli veliko dela in dnevnih obveznosti, vendar se past skriva v tem, da so v ta vrtinec ujeti tako telo, um in duh, zato imamo občutek, da nikoli nimamo časa in izgubimo pogled na celotno sliko. Postavite si prioritete in si vzemite čas za stvari, ki vas osrečujejo.

„Predrago je“

Zapravljanje čez mejo in zunaj našega budžeta ni najbolj pametna ideja, vendar če se vam ponudi življenjska priložnost – zakaj je ne bi zagrabili? Raziskave kažejo, da smo ljudje srečnejši, če investiramo v izkušnje, ne materialne stvari.

„Nimam časa“

Ljudje smo nenehno vpeti v službo in dolge ure presedimo v pisarnah, toda slej ko prej nas pregorelost prehiti. Vzemite si čas za druženje z bližnjimi in počitnice – četudi samo za vikend. Sprostili se boste, odmislili skrbi (ki vas bodo tako ali tako počakale) in lepo napolnili baterije.

„Ne vem, kako“

Preizkusiti nekaj novega je lahko malce strašljivo, saj nas prisili, da delujemo zunaj znanih vzorcev. A na drugi strani so lahko nove izkušnje ravno zaradi tega osvobajajoče in nas naredijo srečnejše. Podajte se na novo pot in sproti osvajajte novo znanje, prosite lahko tudi za pomoč tiste, ki to stvar obvladajo … Postavite si izziv in preizkusite kaj zunaj znanih okvirov.

„To lahko naredim pozneje“

Kolikokrat ste že dali ‘na čakanje’ svoje sanje? V pregovoru ‘Kar lahko storiš danes, ne prelagaj na jutri’ se skriva veliko resnice. Ustvarite si svoje cilje in usmerite energijo v doseganje teh.

Ne pozabite, da je življenje zato, da živimo, ne samo preživimo – in v tem se skriva sreča.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TO JE 10 SKRIVNOSTI srečnih parov!

Write A Comment