Načrtovanje poroke ni lahek podvig, toda odlična novica je, da vaju s sporogom, bodočim možem, čaka najbolj nepozabna noč v vajinem življenju. Ker je pot do ‘ja, vzamem’ že tako prežeta s stotimi mnenji, odločitvami, iskanji, razmišljanji, povabili, je koristno razmisliti le o najpomembnejših podrobnostih in tradicijah poroke, preden pride do VELIKEGA dne!

Spodaj smo zbrali nekaj poročnih tradicij, ki jih lahko, če vsaj malo razmišljaš, da niso TI, popolnoma ignoriraš in se jim izogneš.

PRETIRAVANJE S PRIHODOM V DVORANO

Vse manj je navdušenja nad velikimi, pompoznimi prihodi v dvorano, tako med mladoporočenji, kot svati. Velikokrat se bodoča ženin in nevesta še spomnita, da bi v svoj prihod vključila še kakšno pričo in ostalo družbo, a zapomnite si, da so, ne glede na svojo vlogo, tudi sami le gostje, ki so se dogodka veselili, zapravili za obleke, čevlje in frizure ter morda ne želijo izvajati akrobatskih gibov pred vašimi sorodniki, ki jih sploh ne poznajo. Če si velikega prihoda še vedno želite, povprašajte svojega soproga, če bi se vam pridružil in svojim svatom pripravita nekaj resnično edinstvenega!

UJEMAJOČE OBLEKE DRUŽIC

Slovenske poroke imajo sicer tradicionalno dve priči, ki dandanes tudi nista več potrebni, veliko manj pa je tistih, ki se odločijo še za družice, ki so nekoliko bolj ameriška stvar. Četudi vam je koncept družic všeč, oz. si želite, da bi imele vaše najbljižje prijateljice nekoliko bolj pomembno vlogo, PROSIMO, ne oblačite jih v enake, ujemajoče se obleke. Če vam je pomembno, da ste na fotografiji vseeno videti kot celota, jim izberite barve in ujemajoče odtenke ter jim vseeno pustite prosto pot pri izbiri korjev in materialov. Saj veste, najhujša nočna mora vsake ženske je, da se na zabavi pokaže v ENAKI obleki, kot druga oseba.

SPREJEMANJE ČESTITK TAKOJ PO OBREDU

Sprijaznimo se, prav nihče ne uživa v čakanju v vrsti, niti, da pozdravi nasmejana mladoporočenca, takoj, ko le-ta rečeta ‘da’! Sprejemanje čestitk je tradicionalno takoj po tem, ko se zaključi obred in, če imate povabljenih več kot 50 ljudi, tudi hitro pomeni gnečo in dolgo čakanje, tako za mladoporočenca, kot goste. Morda je najbolje, da mladoporočencema takoj po obredu čestitajo bližnji družinski člani, medtem ko ostali svatje to storijo ob kozarčku pred cerkvijo ali mestno hišo, ob večerji ali na zabavi, noben svat ne bo pozabil svoje dolžnosti!

DARILNE MIZE 

Zadnje čase je na porokah sicer resda vedno manj daril, saj so se le-ta začela kazati v obliki denarja, zato so tako imenovane darilne mize popolnoma odveč. Vsak gost bo verjetno svoje darilo dal v kuverto, ki vam jo bo izročil v času poročne zabave in vam v tem času tudi čestital ob poroki in izmenjanih obljubah!

REZANJE TORTE

Torta je ena izmed poročnih stvari, ki ne smejo manjkati. Kljub temu, da ob torti veliko parov še vedno dela ‘šov’, se je pri modernih porokah to nekoliko spremenilo. Veliko parov se dandanes odloča za več manjših tort in ostalih sladkarij s katerimi si lahko postrežejo gostje, tukaj gre ponavadi za krasne sladke mize, ki so umetnost same po sebi in ne potrebujejo drugega trušča okoli sebe. Če si pa par še vedno želi razrezati torto pa: razrežita torto, fotografirajte se, nato pa torto razdelite na mize, saj veste, noben ne mara čakanja!

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Zakaj se ne bi odločili za kar DVE poročni obleki?