Ste med tistimi, ki se ne morejo upreti grizljanju pred televizorjem? Niste edini, a tudi redilne prigrizke je mogoče zamenjati za zdrave različice.

Na trakce narežite poljubno zelenjavo (korenček, papriko, zeleno), zraven pa postrezite še omako, glavna sestavina katere je lahko recimo grški jogurt.

Privoščite si mandarine: 100 g sadeža ima namreč samo 40 kalorij, vsebujejo veliko vitamina C in provitamina A pa tudi minerale.

Suho sadje: naj bodo to datlji, fige, slive, jabolčni krhlji … A imejte v mislih, da suho sadje vsebuje tudi veliko sladkorja, zato ne pretiravajte v količini. Majhen krožnik bo več kot dovolj.

Manjša skleda solate iz češnjevega paradižnika, za katero potrebujete 5 majhnih in tankih rezin kozjega sira ter nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja, je pripravljena v nekaj minutah in hkrati odlična ideja za lahko malico ali večerjo.

Pokovka. Toda pozabite na tisto iz mikrovalovne pečice – se še spomnite, kako smo jo pripravljali včasih? Tista je ta prava in jo lahko štejemo med polnozrnate prigrizke, saj je edini s popolnoma nepredelanim zrnom.

Pripravite jo lahko popolnoma brez olja: v večjo posodo dajte okrog 5 žlic soli. Nanjo stresite zrna koruze, vmes ne mešate, ampak samo pustite pokrito, dokler ne zaslišite pokanja. Takrat ugasnite ogenj in pustite pokrito, dokler pokanje ne preneha. Pokovko nato stresite skozi cedilo, da pade skozi vsa sol, dodana na začetku – ta se na koruzna zrna ne bo prijela, ker niste dodali nič maščobe. In zdrav TV-prigrizek je tu!

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TO JE 6 NASVETOV, kako se pripraviti na bikini sezono.

Write A Comment