Pomlad je že tukaj, z njo pa tudi zavedanje, da se bikini sezona približuje s svetlobno hitrostjo. Tokrat vam razkrivamo, kaj morate storiti že danes, da boste lažje oblikovali postavo za poletje.

Postavite si realen cilj

Najprej določite, kaj sploh želite doseči – izgubiti nekaj kilogramov, učvrstiti zadnjico, oblikovati trebuh … Postavite si realen cilj, ki ga lahko dosežete v nekaj mesecih. Bodite disciplinirani in se držite začrtane poti, lahko pa tudi poiščete pomoč pri osebnem trenerju in nutricistu.

Jejte več sveže hrane

Ali še vedno jeste kot v času zimskega spanja in posvečate malo pozornosti temu, kaj se znajde na vašem krožniku? Najprej preverite, kakšne barve je vaša hrana. Ni dovolj pisana? Potem je čas, da zavijete na tržnico in se dobro založite z raznobarvnim sadjem in zelenjavo.

Voda, voda, voda

To je še vedno pravilo št. 1! Pozabite na sladkane sokove in gazirane pijače in pijte samo vodo in nesladkane domače čaje. Če pravilno in dovolj hidrirate telo, se to pozna tudi na koži – ta je bolj čvrsta, sijoča, celulit pa je manj viden.

Poiščite partnerja za rekreacijo

Če nimate sami dovolj močne volje, da bi se zmigali, povabite prijatelja ali prijateljico, naj se vam pridruži; skupaj se bosta motivirala in spodbujala. Zakaj bi se dobivali samo na kavi in posedali, če lahko greste skupaj teč, na sprehod ali v hribe?

Poslušajte glasbo

Glasba je odličen motivator za rekreacijo. Redno tudi menjavajte seznam skladb, da boste vedno poslušali nekaj drugačnega in vam ne bo postalo dolgčas. Vam ni za tek ali aerobiko? Potem navijte najljubšo skupino in zaplešite – kar v dnevni sobi! Pri aktivnem plesu se boste pošteno spotili in v pol ure porabili tudi do 250 kalorij.

Vsak dan dodajte 5 min

Vsak ima dodatnih 5 min časa, kajne? To je ravno dovolj, da vsak dan za malo podaljšate čas vadbe. Pa naj bo to dodatnih 5 min za aerobno vadbo, vaje za moč, hitro hojo, tek po stopnicah …

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

RAZKRIVAMO, kako do želene postave brez občutka lakote.