Obstajajo določena gospodinjska opravila, ki se jih otepate in jih pridno prelagate na dno seznama. Prepričani smo, da neradi čistite okna ali odstranjujete pajčevino iz balkonov, a tudi to je treba postoriti. In jesen je idealen čas, saj bo pozimi težje. Tukaj je 7 opravil, ki jih priporočamo odkljukati, preden pade sneg.

OKNA

Če je mogoče, je pranje oken najbolje opraviti na oblačen pomladni ali jesenski dan. Na žgočem poletnem soncu bo namreč voda hitro izhlapela in pustila proge. Pozimi pa bo voda zmrznila v led. Poleg tega, če nameravate to zimo več časa preživeti doma, boste v prihodnjih mesecih hvaležni, da imate čista okna.

DIMNIK

Če imate takšno srečo, da imate doma delujoč kamin, potem boste želeli dimnik očistiti preden se prične sezona kurjenja. Pokličite dimnikarja, da bo odstranil saje in morebitne nastale kreozote ter tako preprečil požar v dimniku in odvečni dim.

ZIMSKI PLAŠČI

Tehnično je najbolje, da zimske plašče očistite, preden jih shranite preko poletja, če pa tega letos niste postorili, je sedaj čas! Preverite nalepko za nego na vsakem sloju, nato ji odnesite v čistilnico (če so le-te odprte) ali sledite korakom na nalepki, če jih lahko operete in posušite doma.

ZUNANJE POHIŠTVO IN VISEČE MREŽE

Preden pozimi shranite pohištvo in viseče mreže v klet ali pod nepremočljivo prevleko, jih na hitro očistite. Spomladi si boste hvaležni, saj boste takrat morali očistiti le pajčevino in pohištvo bo pripravljeno za uporabo.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

3 preprosti nasveti, kako reči ‘adijo’ odvečnim stvarem