Ali se že dolgo trudite shujšati, se redno gibljete in ste spremenili prehranjevalne navade, pa rezultati kljub temu niso takšni, kot bi si želeli? Preverite, ali morda sabotirate svojo dieto!

Izpuščanje obrokov

Zmanjševanje velikosti obrokov in štetje kalorij ni edino, kar morate upoštevati pri hujšanju. Še vedno velja glavno pravilo, da ne smete izpuščati glavnih obrokov in motiti prehranjevalnega ritma. To še posebno velja za zajtrk, ki vam da energijo za začetek dneva.

Enolična prehrana

Tudi če se trudite sestavljati zdrav jedilnik, ne boste tako uspešni pri hujšanju, če ne boste jedli raznovrstno. Enolične prehrane se telo navadi in nima takšnega pozitivnega učinka kot pisan krožnik.

Pijete premalo vode

S kozarcem mlačne vode začnite in končajte dan! Vmes pa je seveda ne pozabite popiti liter in pol do dva – še posebno če ste fizično aktivni, saj s potenjem izgubite veliko tekočine iz telesa. Ne čakajte, da postanete žejni, stekleničko z vodo imejte vedno pri sebi in počasi pijte skozi ves dan. Izberite vodo in/ali nesladkane čaje.

Kaj pa spanec?

Vsak organizem nujno potrebuje kakovosten nočni počitek, da lahko normalno funkcionira. V globokem spancu imunski sistem nabira moč, ki jo potrebuje podnevi. Če slabo spimo, smo bolj dovzetni za bolezni in infekcije. Ponoči se človek tudi sprosti stresa, ki se je v njem nakopičil podnevi, in če slabo ali premalo spimo, stresni hormon kortizol onemogoča telesu, da bi porabil odvečno maščobo.