Ko se odločimo barvati hišo ali stanovanje, se najpogosteje ustavimo pri beli barvi, saj je svetla, prostor naredi večji in zračnejši, večina pohištva se zlahka sklada z belimi stenami. A sedaj ne govorimo o različnih odtenkih bele barve, temveč o najbolj priljubljenih barvah, ki jih ljudje radi kupujejo.

Gre za barve, ki niso časovno pogojene in so vedno v trendu, zato tudi čez vrsto let svoje drzne odločitve ne boste obžalovali.

TEMNO MODRA

Odtenki temno modre so vedno popularni in se jih pogosto uporablja zaradi svoje neverjetne transformacijske moči. Odsevajo namreč pomirjujoče tone morja in neba ter ustvarjajo ambient brezčasne privlačnosti. Najdite tak odtenek, ki bo hkrati prijeten in navdihujoč.

MODRO ZELENA 

Ljudje se vedno pogosteje odločamo za modre ter zelene odtenke, najbolje pa je, da ta odtenka združimo in ustvarimo popolnoma novega. Ne bojte se krepkih barv v prav nobeni sobi v vašem domu. Odtenek temnejše turkizne se bo odlično podal pisarni, dnevni sobi ali otroški sobi.

 

BEŽ

Bež se je menda vrnila, a iskreno, ali se kdaj resnično poslovila? Gre za vsestranski odtenek, ki se bo odlično ujemal s katerimkoli prostorom v stanovanju. V kombinaciji z belo, je čist in svež, vendar še vedno doda toplino.

ČRNA 

Če je soba polna naravne svetlobe, je lahko črna dramatična in dinamična barva, ki doda toploto in prijetnost v spalnici, predprostoru ali kopalnici. Odločite se za črno na stropu ali izberite eno steno v spalnici.

VINSKO RDEČA

Bogata, temna, vinska. Gre za neverjetno mogočno barvo, ki je dramatična izbira v jedilnici ali pisarni. Ko se spreminja svetloba v prostoru, se spreminja tudi globok vinski barvni odtenek.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Ali veste, kako pravilno posesati preprogo?