Da, pravilno ste prebrali, obstaja namreč pravilen način za sesanje. Čeprav je večina od nas verjetno že leta in leta navajena določenega načina, so strokovnjaki za čiščenje razkrili način, s katerim boste ujeli več prahu, drobtin in morebitne živalske dlake.

Preizkusite spodnje nasvete in nam sporočite, če so vaše preproge bolj čiste!

SESAJTE POČASI

Ključ do čistejšega stanovanje je počasno sesanje. Začnite na skrajnem robu preproge in potiskajte sesalec naprej v ravni liniji. To gibanje dviguje vlakna ter tako razkrije umazanijo, ki je skrita spodaj. Nato počasi potegnite stroj nazaj k sebi, da zberete vse odpadke. Ko se odpravite naprej, še enkrat posesajte vsaj polovico, ki ste jo že posesali prej in postopek ponavljate tako dolgo, da bo posesana celotna površina.

ČISTITE V DVEH SMEREH

Naslednji nasvet je, da se ne premikate le navzgor in navzdol, temveč zavijete tudi za 90 stopinj in sesate od strani do strani. Ta dodaten trud bo na koncu dobro poplačan, saj boste ujeli sleheren košček prahu.

OČISTITE SVOJ SESALEC

Da, tudi sesalec je potrebno kdaj očistiti. Pravzaprav lahko redno praznjenje posode izboljša sesanje, čiščenje krtač in ščetin pa lahko pomaga pri tem, da boste ujeli tiste najmanjše drobtine na vaši preprogi. Z malo vzdrževanja, bo stroj deloval nemoteno, zato vam ne po treba neprestano sesati enak del preproge!

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Ali veste, kako pogosto bi morali menjati svojo pižamo?