Se nenehno primerjate z drugimi? Ona ima lepše lase, je vitkejša, samozavestna, vse ji uspe … Verjemite, tudi vi ste lepi, pametni in sposobni!

Prenehajte se primerjati z drugimi

Postanite zadovoljni sami seboj. Nihče ni popoln. Razlika je samo v tem, kako spretno zna nekdo poudariti svoje pozitivne lastnosti.

Niste najboljša gospodinja

Nič zato. Veliko moških je takih, ki raje kuhajo. Domača opravila si lahko razdelita po svoje – če je on spretnejši v kuhinji, boste vi poskrbeli za čiščenje. Morda pa se čez čas navdušite in obiščete kuharski tečaj.

Ne morete shujšati

Imejte radi svoje telo in se sprejmite takšne, kot ste. Zapomnite si, da šteje samo vaša osebnost, ne kilogrami.

Odprite oči

… in uživajte v sveže zapadlem snegu (spet naj bi zapadel v ponedeljek), prepustite se sončnim žarkom, smehu majhnih otrok, dežju. Ne vrednotite svojega življenja samo po uspehih in neuspehih na poslovnem področju, saj največ štejejo

Ponotranjite pozitivne lastnosti

Veliko lažje je sprejeti slabe stvari kot dobre. Še posebno če se gibate v družbi, ki nenehno išče samo napake in ves čas samo kritizira. Dokažite nasprotno in se ne uklonite. Sprejmite samo dobronamerno kritiko, vse drugo pa preslišite. Verjemite, da vam taki zavidajo.

Naredite seznam vseh dobrih lastnosti

Na glas si povejte ali pa zapišite, kaj vse znate, zaradi česar vas judje cenijo in vas imajo radi. Videli boste, da je preprosto škoda časa za iskanje nepravilnosti. Vse to ste vi. In ne pozabite, da so najlepši ljudje tisti, ki tega ne poudarjajo, ampak to preprosto so.