Draga ženska, prenehaj se primerjati z drugimi!

Zahvaljujoč razvoju družbenih omrežij imamo kar naenkrat vpogled v življenja neznancev.

To je lahko recimo koristno, če spremljamo osebe, ki nas navdihujejo, velikokrat pa se z neznankami na spletu zgolj primerjamo. Letos izvedena raziskava #StatusOfMind, ki jo je predstavila organizacija United Kingdom’s Royal Society for Public Health, je pokazala, da je instagram najslabše družbeno omrežje za vaše mentalno zdravje, še posebej če na njem preživite več kot uro na dan. V raziskavo je bilo zajetih skoraj 1500 najstnikov in mladih odraslih, rezultati pa kažejo na to, da je družbeno omrežje instagram povezano s povišanjem občutkov tesnobe, depresije in strahom, da bi nekaj zamudili.

Življenje na instagramu ni resnično

Ko tako vsak dan, včasih že kar nezavedno, brskate po instagramu in opazujete popolne obraze, postave, partnerje in domove, lahko hitro postanete nezadovoljni s svojim življenjem. Najbrž si kdaj mislite, zakaj morate vi 8 ur na dan trpeti v službi, medtem ko tisto dekle z instagrama cele dneve potuje in biva v luksuznih resortih na rajskih lokacijah? Uporabniki instagrama hitro pozabijo na dejstvo, da je bloganje postalo poklic, za katerega je prav tako treba vložiti veliko dela in truda ter da je marsikdaj vse prej kot sanjsko. Seveda bo večina vplivnežev raje objavila lepo fotografijo, pa tudi če bodo objavili “resnično fotografijo”, bo objava skrbno premišljena in načrtovana, skoraj vse fotografije tistih z največ sledilci pa so tudi tako ali drugače obdelane. Njihov mesečni prihodek je namreč odvisen od naročnikov, ki v večini primerov pričakujejo profesionalne fotograifje, zato mnogi veliko pozornosti posvečajo tudi fotografski opremi ali najamejo izkušenega fotografa.

Kako se obvarovati pred škodljivimi posledicami instagrama?

Preprosto! Osebam, ki jih spremljate in zaradi katerih se počutite manj samozavestno, lahko z enim samim klikom prenehate slediti. Tako preprosto je to v virtualnem svetu! Prav tako pa imejte vedno v mislih, da gledate le fotografije in ne čutite, kar čuti tista oseba, ki je fotografijo objavila. Morda je ravno v tistem trenutku tudi ona nezadovoljna s svojim življenjem, ker se iz meseca v mesec bori za svoj mesečni prihodek, ker te lahko potenicalni oglaševalci tudi zelo grdo zavrnejo, ker mora vedno, tudi kadar je bolna, izgledati popolno in predvsem, ker se res nikoli ne more zares sprostiti. Ker zaradi svojega poklica ne more odložiti telefona ali fotoaparata in zares uživati v tistem ‘picture perfect’ trenutku, ki ga bo kasneje delila z vami. Vedno imejte v mislih, da ima čisto vsak človek na svetu svoje težke trenutke in da noben poklic ter nobeno življenje ni popolno, tudi tista na instagramu ne.

Prav tako pa si zapomnite sledeče …

Življenje ni popolno, a vsak posameznik je. Vsak izmed nas je unikaten in poseben.

Denar in priljubljenost vam ne bosta prinesla notranjega zadovoljstva in prave sreče. Morda bosta prinesla začasno vznemirjenje, a prava sreča se skriva v majhnih stvareh, v spontanih trenutkih, toplih objemih in nežnih dotikih.

Ste zdravi in obdani s prijatelji? Imate topel dom? Potem ste bogati!

Lepotni trendi se spreminjajo, notranja lepota pa je tista, ki sije skozi vaše oči in je bolj privlačna kot kateri koli ‘popoln obraz’. 

Ni pomembno, kaj počnejo drugi. Vsak bije svojo bitko. Pomembno je, da ste vi zadovoljni s tem, kar počnete. Edini človek, od katerega morate biti vsak dan boljši, ste vi sami!

Ste nezadovoljni s svojim življenjem? Vsak dan ga lahko spremenite. Včasih je za spremembo zares treba stopiti iz cone udobja, a saj veste, če želite, da bo v vašem življenju nekaj drugače, morate vi začeti nekaj delati drugače. 

Ne pustite, da vas omejujejo strahovi. Strahovi bivajo le v naših glavah in so pogosto popolnoma odveč. Otresite se jih!

In še najpomembneje … Vedno, čisto vedno, se imejte radi! Vi ste tisti, ki se morate imeti najraje!

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

To je 15 NASVETOV za čarobni december!

Naroči se na e-novice

S prijavo soglašate, da vam enkrat mesečno pošljemo VIBE 24/7 e-novice. Vaših podatkov ne bomo delili s tretjimi osebami.