Bojana Kovačič Zemljič je oblikovalka avtorskega nakita blagovne znamke E2RD, katere ključna koda je originalnost in boemsko-elegantna drža. Pri svojem delu obožuje kreativne eksperimente in uporniško delovanje zunaj modnega in trendovskega koledarja – ne ustvarja sezonskih kolekcij, temveč zagovarja počasno in ekološko osveščeno modo, podčrtano z osebnim slogom.

Trenutno se Bojana Kovačič Zemljič intenzivno pripravlja na EXPO DUBAJ, kjer bo med 13. – 19. 3. 2022 predstavila svojo novo ekskluzivno linijo nakita E2RD GOLD, oblikovano iz zlata in diamantov.

Bojana Kovačič Zemljič je članica Društva oblikovalcev Slovenije.

Blagovna znamka E2RD se bo predstavila v slovenskem paviljonu med podjetji, ki s svojimi rešitvami izkazujejo konkurenčne prednosti na temo zeleno, pametno in ustvarjalno ter predstavljajo slovenske gospodarske, turistične in kulturne potenciale.

V večnost ujet trenutek

Eleganca in estetska dovršenost limitirane serije prestižnih uhanov z ročno vstavljenimi diamanti sta rezultat kreativnega in mojstrskega sodelovanja med oblikovalko Bojano Kovačič Zemljič in strokovnjaki za tehnologijo in materiale lokalne zlatarne.

Obe kolekciji, VENERA in GINKO, sta certificirani in izdelani iz 4 različnih vrst zlata: rumenega, belega, rdečega in črnega (čistine 585/000) v kombinaciji z diamanti (čistine SI2).

Obe kolekciji, VENERA in GINKO, sta certificirani in izdelani iz 4 različnih vrst zlata: rumenega, belega, rdečega in črnega (čistine 585/000) v kombinaciji z diamanti (čistine SI2). Foto: Vojko Stiplovšek
Foto: Vojko Stiplovšek
Foto: Vojko Stiplovšek
Foto: Vojko Stiplovšek

Venera

Vznemirljiva oblika uhana VENERA že na prvi pogled presune z oblikovalsko močjo, izbrani materiali in rokodelski pristop pa čipkastim »oblinam« dajo le še večji pomen in moč.

Kolekcija Venera je zasnovana na stoletja starem izročilu klekljanja idrijske čipke – slovenske kulturne dediščine. Rokodelska perfekcija je nadgrajena z elegantnim, prečiščenim dizajnom, vrhunsko tehnologijo in najžlahtnejšimi materiali.

Ambasadorka kolekcije Venera je glasbenica Vesno Zornik, vokalistka glasbene skupine Katalena, ki s svojo glasbo in besedili pooseblja do perfekcije posodobljeno slovensko ljudsko izročilo, s svojo karizmo, originalnostjo in pristopom pa iskri tudi filozofijo znamke E2RD. Foto: Tibor Golob

Ginko 

Ginko je milijone let star list, ujet v ušesni okrasek. Je sonce na ušesu.

Motiv za oblikovanje kolekcije je fascinacija nad intenzivno zelenimi listi v obliki pahljače na pomlad in čarobnost bleščečih zlato-rumenih okraskov na košatih drevesnih krošnjah v jeseni.

Kolekcija izžareva samozavest in optimizem. Oblikovana je z elegantno natančnostjo, ki še dodatno poudari lepoto in moč ginkovega lista ter njegovo brezčasnost. Foto: Tibor Golob