Poletje je tik pred vrati in z njim priložnost študentov in dijakov za poletno študentsko delo, s katerim lahko pridobijo izkušnje in kompetence za redno zaposlitev. Najboljši delodajalci v Sloveniji, ki so prejeli naziv Ugledni delodajalec 2020, od študentov pričakujejo predvsem, da so polni idej, vedoželjni in zagnani in da te lastnosti prenašajo na druge zaposlene, je pokazala anketa največjega zaposlitvenega portala MojeDelo.com.

Na splošno so pri najuglednejših delodajalcih najbolj cenjene lastnosti pri mladih oziroma študentih, predvsem izkazan interes, vedoželjnost, kreativnost, iznajdljivost in samoiniciativnost, pa tudi predlaganje rešitev in motiviranost za doseganje ciljev. Podjetja si želijo zaposliti tiste mlade, ki k prvi zaposlitvi pristopijo z zavedanjem, da so začetniki. Da jim pridobljeno znanje na fakulteti pri delu zelo koristi, a se obenem zavedajo tudi svoje neizkušenosti in so se pripravljeni učiti.

Najuglednejši delodajalec leta 2020, podjetje Lek, si želi pri študentih videti sposobnost uporabe veščin in znanj, ki jih pridobivajo skozi sodelovanje. »Od naših mladih sodelavcev, ki pot pri nas začenjajo skozi nabiranje študentskih izkušenj, imamo sicer enaka pričakovanja kot od svojih drugih sodelavcev in iščemo zelo podobne osebnostne lastnosti. Želimo si sodelavce, ki se vseskozi učijo, spodbujajo kulturo učenja in druge k razvoju, so jasni in osredotočeni ter znajo razvijati zaupanje in spoštljivost v odnosih. Pomembno je tudi, da znajo prisluhniti, opolnomočiti in podpreti svojo ekipo ter umikati ovire na poti do uspeha, so pošteni in odprti, pa tudi pogumni in odgovorni.«

Spoznavanje delovnih procesov že pred začetkom kariere

Možnost študentskega dela imajo v Sloveniji vsi dijaki in študenti, ki so starejši od 15 let in mlajši od 26 let, pa tudi osnovnošolci z dopolnjeno starostjo 15 let, ki bodo statusa dijaka deležni v prihodnjem letu. S študentskim delom si začnejo mladi že v času učnega procesa pridobivati dragocene delovne izkušnje, spoznavajo delovne procese in delovno okolje, pa tudi pridobijo zaupanje podjetij, kar lahko po koncu izobraževanja vodi v boljšo priložnost za redno zaposlitev. Izbira delodajalca za študentsko delo in na drugi strani študenta, ki bo opravljal delo v podjetju, zato nikakor ni nepomembna.

»Priporočamo, da si dijaki in študenti, če je le mogoče, izberejo študentsko delo, ki je povezano z njihovim področjem izobraževanja. Tako bodo lahko te dragocene delovne izkušnje smiselno umestili v svoj življenjepis in bodo korak bliže k svoji želeni zaposlitvi po koncu izobraževanja. Pomembno je tudi, da se pri študentskem delu izkažejo, saj je lahko to izvrstna odskočna deska v njihovi karieri,« je povedala kadrovska specialistka Tjaša Kuharič Srša iz MojeDelo.com.

Pričakovanja najuglednejših delodajalcev na področju študentskega dela

Na MojeDelo.com so pri podjetjih, ki so se letos na podlagi raziskave podjetja MojeDelo.com in Universum Global okitila z laskavim nazivom Ugledni delodajalec 2020, preverili, kaj pričakujejo od študentov, ki bi želeli pri njih opravljati študentsko delo.

Ugledni delodajalci kot najbolj iskane osebnostne lastnosti izpostavljajo samoiniciativnost, proaktivnost, ciljno usmerjenost in razmišljanje, usmerjeno v prihodnost. Pri Porscheju in Triglavu imajo najraje študente, ki so vedoželjni in zagnani, pri podjetju Telekom pa iščejo prebojne in navdušujoče študente, ki sodelujejo z drugimi ter sprejemajo raznolikost: »Zavedamo se, da študenti prve delovne izkušnje še pridobivajo, tako da si pri sodelovanju z njimi želimo predvsem, da s svojo energijo in zagnanostjo premikajo meje znanega in prenašajo svojo radovednost na druge zaposlene.«

Raznolikost je pomembna vrednota tudi v podjetju H&M, kjer mladim dajejo svobodo, da so to, kar so: »Naš slogan ‘Bodi to, kar si & še več v H&M’ spodbuja naše kandidate, da so raznoliki in izražajo svojo osebnost preko mode, zato tudi vsa delovna mesta v H&M ponujajo veliko odgovornosti – in veliko zabave.« V H&M sicer prejemajo veliko prošenj za študentsko delo, saj je takšna oblika dela odlična priložnost za začetek kariere pri njih. Želijo pa si predvsem takšnih z veliko osebne odgovornosti, odprto delovno kulturo in prilagodljivim urnikom.

Timska naravnanost in sposobnost ustvarjanja dobrih medsebojnih odnosov je zelo pomembna v podjetju BSHG, medtem ko pri podjetju IKEA poudarjajo, da od bodočih sodelavcev in študentov pričakujejo, da imajo enake vrednote, kot jih zagovarjajo sami, to so povezanost, preprostost, odprtost, skrb za ljudi in planet ter prevzemanje in predajanje odgovornosti.

Kreativnost, usmerjenost k iskanju rešitev in željo po spremembi sveta na bolje od študentov pričakujejo pri Petrolu, GEN-i in Microsoftu. »Iščemo posameznice in posameznike, ki se želijo osebno in profesionalno razvijati v uspešnem mednarodnem podjetju s številnimi priložnostmi za učenje, delo v skupinah s celega sveta in sodelovanje pri reševanju nekaterih najtežjih svetovnih izzivov,« so povedali pri Microsoftu, pri Petrolu pa so poudarili: »Všeč nam je, da si upajo postavljati vprašanja in predlagati rešitve, da želijo spreminjati svet na bolje in so pri tem zelo iznajdljivi.«

Kako prepričati delodajalca?

»Da bi študenti lahko navdušili svojega idealnega delodajalca, morajo najprej prepoznati specifične potrebe in želje podjetja za to pozicijo. Ni dovolj, da le preberejo oglas za študentsko delo, ampak da obiščejo tudi spletno stran podjetja, njihova družbena omrežja, poiščejo članke o podjetju in druge informacije na spletu. Skratka, poskusijo naj si ustvariti čim bolj jasno in natančno sliko, kdo je njihov potencialni delodajalec,« še svetuje kadrovska specialistka Tjaša Kuharič Srša iz MojeDelo.com.

Pri raziskovanju podjetja se je pomembno osredotočiti še na zahteve delovnega mesta, ton komuniciranja, kulturo in klimo v podjetju in ključne osebnostne lastnosti, ki si jih podjetja želijo pri kandidatih. Na ta način lahko kandidati, tako študenti kot drugi iskalci zaposlitve, še preden se prijavijo na delovno mesto, ugotovijo, ali se s podjetjem ujemajo. Morda imajo občutek, da nimajo dovolj izkušenj za določeno delovno mesto, toda le-te niso nujno najpomembnejši faktor pri izbiri kandidata. Delodajalci cenijo motivacijo za delo in pripravljenost za učenje ter usvajanje novih veščin, zato so tudi mladi v marsikaterem podjetju zaželen kader.