Kar zadeva higieno oblačil, so nedrčki na vrhu seznama, ki bi jih morali prati pogosteje kot to sicer počnemo. Priznamo, da so tudi pri nas nedrčki tisti, ki velikokrat dlje časa čakajo na svoj pralni dan. Morda zato, ker ga ni tako preprosto oprati? Nedrčka pač ne gre kar tako vreči v pralni stroj, ampak ga je potrebno dati v posebno mrežico ali ga celo oprati na roke.

To nas pripelje do debate: Kako pogosto operete svoje nedrčke? Zagotovo ne spadajo v enak koš kot kavbojke, ki jih nosimo in nosimo, preden jih le umažemo z nečim in jih nato le operemo. A tudi ne spadajo v koš s spodnjim perilom, kjer sploh ne razmišljamo o tem, ali je potrebno vsakodnevno pranje.

Nekateri strokovnjaki priporočajo, da se nedrček opere po vsakem tretjem nošenju. Razlog?

Želite si, da bo vaš nedrček dolgo ohranjal svojo obliko ter funkcionalnost. Ko nosite nedrček nekje 10 do 12 ur dnevno, se na oblačilu ne zbirajo le vaš znoj, ostanki deodoranta, temveč se ob tem razteza tudi elastika in oblika se hitreje izgubi. In ko vložite v svoj kos perila okoli 50 do 100 evrov, je pomembno, da dosledno skrbite zanj, da povečate svojo naložbo. Prav tako pa lahko nedrček, če ga ne perete dovolj pogosto, razvije neprijetne vonjave in celo razdraži kožo.

Ampak priznajmo si, večina ljudi verjetno ne pere svojega nedrčka tako pogosto. Res je tudi, da lahko pretirano pranje škoduje elastičnosti, ki je bistvenega pomena za zagotavljanje ustrezne podpore. Soustanoviteljica znamke The Laundress, Gwen Whiting, pravi, da če se ne potite veliko, lahko s pranjem nedrčka počakate na vsak teden ali dva.

Pogostost pranja je tako odvisna od podnebja in telesne aktivnosti. Kako je mogoče tako dolgo počakati med pranji? Rotirajte med več nedrčki, v obtoku naj bodo vsaj štirje, ki jih nosite izmenično!

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Pomlad na nohtih