Knjiga Alana Cohen-a, ‘Preprosto Tao’, je zapis o brezčasni modrosti za krmarjenje po spreminjajočem se svetu. Knjiga ponuja vpogled v svet in nam pomaga izluščiti najboljše.

Ste se kdaj vprašali kako najti kompas za krmarjene po svetu, za katerega nimate zemljevida? Ali obstaja kakšen glas modrosti, ki lahko premaga besnečo absurdnost, omili negotovost, ki nas razjeda, in nam nakloni žarek upanj?

Obstaja. 

Čeravno se nam zdi, da je povsod nemir, negotovost in norost, je tam tudi razsodnost, ki je noben veter ne more spremeniti, ne glede na to, kako ostro nas bičajo. Tao de jing ponuja ene izmed najkoristnejših vpogledov v to, kako živeti, kar jih je kdaj zapisal človek. Stara knjižnica, polna le 5000 pismenk prepoznava vir človekovega trpljenja in zdravilo zanj; z izjemo Svetega pisma velja za največkrat prevedeno, interpretirano in natisnjeno knjigo v zgodovini.

Pisec knjige, Alan Cohen, je sicer magister psihologije in človeškega organizacijskega razvoja ter avtor 27 priljubljenih knjig. Poleg tega je tudi ustanovitelj in direktor organizacije Foundation for Holistic Life Coaching.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Ali ste kdaj pomislili na to, na kakšne načine blokirate tok pozitivne energije?