Ne glede na to, ali odhajate za nekaj noči ali nekaj tednov, obstaja način, da vaše rastline ne bodo žejne, medtem ko vas ne bo. Glede na to, koliko rastlin krasi vaše stanovanje in kako predani ste urbani džungli ter seveda kako pogosto se kam odpravljate, lahko investirate tudi v hidroponske sadilnike, naročite samostojni zalivalni sistem oz. zalivalno kroglo ali pa preizkusite kateri DIY trik, ki vam ga predstavljamo.

Ne glede na izbrano metodo je pomembno le, da na svojih počitnicah uživate in ste brez skrbi, ali bo vaša najljubša rastlina v času vaše odsotnosti preživela. Če še vedno ne zaupate ničemur, pa je morda čas, da se sproprijateljite s svojimi najbljižjimi sosedi.

ZALIVALNA KROGLA

Za rastline v lončkih bo cenovno najbolj ugodna zalivalna krogla, ki bo zagotovila njihovo
preživetje. Preden se odpravite na dopust, napolnite kroglo z vodo in njen konec dajte v
zemljo. Krogla bo nato rastlino počasi hidrirala, ko se tla izsušijo. Zalivalne krogle lahko
dobite v vseh bolje založenih trgovinah z rastlinami ali pa pobrskajte po spletu za “Watering
Globe”.

NAPOLNITE KAD ALI UMIVALNIK

Za potovanja do enega tedna, bo dovolj, če boste rastline temeljito zalili in to na naslednji
način: Na dno kopalne kadi ali umivalnika, postavite debelo brisačo in kad ali umivalnik nato napolnite s približno 5 centimertri vode. Rastline nato položite na to brisačo jim pustite, da se napijejo, kolikor potrebujejo.

INVESTIRAJTE V HIDROPONSKE LONČKE

Za tiste, ki ste pogosto zdoma, so hidroponski lončki ali celo hidroponski vrt, koristna
naložba. Ti klasični lonci iz terakote so v steklu, kar ustvarja rezervo vode, ki bo vašo rastlino hidrirala, vendar brez povzročanja gnilobe korenin.

DIY PROJEKTI

Če bi seveda radi v svoje rastline investirali zgolj svoj čas, potem so DIY projekti odlični za vas, saj bodo rastline preživele vašo odsotnost, vi pa se boste pred tem še nekoliko pozabavali.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Ali znate pravilno posesati preprogo v stanovanju?